Ростислав Фук

Прокуратура розслідуватиме, через чию недбалість загинув на передовій тернополянин

33-річний Богдан Покітко загинув через місяць після вручення повістки. Як стверджують рідні, чоловік не пройшов належної військової підготовки. У військкоматі пообіцяли провести перевірку з цього приводу

Кримінальне провадження через загибель 33-річного військовослужбовця Богдана Покітка зареєстрували у Тернопільській спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері Західного регіону. Про це повідомила речниця відомства Юлія Шевченко, пише Суспільне.

За її словами, сьогодні, 20 лютого, за вказаним фактом зареєстрували кримінальне провадження за статтею 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби).

Спецпрокурори встановлюють причетність осіб, імовірна недбалість яких призвела до тяжких наслідків. Максимальний термін покарання, передбачений санкцією статті, – від 5 до 8 років позбавлення волі, – каже Юлія Шевченко.

Нагадаємо, місяць тому тернополянину Богдану Покітку вручили повістку на зупинці транспорту, коли він збирався їхати на роботу. Чоловік не служив у армії і не проходив відповідного навчання. 12 лютого його відправили на передову, а вже через 4 дні - 16 лютого він загинув. Рідні і близькі вимагають покарати винних.

Як писав Терен, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки заслухає доповіді відповідальних за мобілізаційні заходи в Україні.  Комітету нададуть рекомендації Кабінету Міністрів щодо визначення чітких меж, в яких представники військових комісаріатів можуть діяти, а в яких – не можуть.

Фото з фейсбук-сторінки Богдана Покітка

Вибір читачів за тиждень

Відео