Ростислав Фук

Просять підписати петицію про присвоєння посмертно Героя України захиснику з Тернопільщини

Загинув Ігор Штоник 12 вересня 2022 року під час проведення штурмових дій. Світла пам’ять

Петицію про присвоєння Героя України посмертно 23-річному захиснику Ігорю Штонику з села Новоставці Трибухівської громади зареєстрували на офіційному інтернет-представництві президента України.

У 2020 році захисник закінчив строкову службу. 26 лютого 2022 року добровольцем пішов до лав тероборони, у складі якої вирушив на фронт. Був зарахований до 3-го стрілецького взводу 1-ї стрілецької роти військової частини А7167. Разом з побратимами боронив цілісність України та витісняв ворога з населених пунктів Донецької області.

Нагадаємо, загинув Ігор Штоник 12 вересня 2022 року під час проведення зведених підрозділом штурмових дій на напрямку Івано-Дар'ївка - Спірне в ході зачистки населеного пункту Спірне Донецької області, де внаслідок ворожого артилерійського вогню отримав смертельні поранення.

Ігор з честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та своїй Батьківщині. Добрим словом про мужнього Ігоря згадують усі, хто його знав та зокрема побратими, котрі чисельно приїхали на похорон, навіть дехто будучи пораненим, – йдеться в тексті петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням:

https://petition.president.gov.ua/petition/217886?fbclid=IwAR1mCKklVh0sICX_MiQ03WjVjbeexS2ENyZOpJxhtYLT6Y3IzeeaVPwe8aw

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео