Ростислав Фук

Просять підписати петицію про присвоєння Героя України загиблому захиснику з Тернопільщини

Не очікуючи повістки, Петро Лісовий сам пішов до військкомату 25 лютого 2022 року

Петицію про присвоєння посмертно звання Героя України Петру Лісовому з Чортківщини опублікували на Офіційному інтернет-представництві Президента України.

42-річний боєць був навідником 1-го зенітного артилерійського відділення зенітного ракетно-артилерійського взводу роти вогневої підтримки 80-го окремого батальйону 105-ї ОБр ТрО військової частини А7167.

Петро добровільно зголосився на військову службу в період часткової мобілізації. Боронив Україну із 21 серпня 2014 року по 20 вересня 2015 року. Не очікуючи повістки, сам пішов до військкомату 25 лютого 2022 року. Воював із російськими агресорами на теренах Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, загинув Петро Лісовий 5 листопада 2022 року від отриманих вогнепальних поранень, несумісних з життям, неподалік населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області.

Власне там солдат Петро Лісовий разом з іншими військовослужбовцями свого підрозділу виконував бойове завдання з утримання позицій, які атакували російські піхотинці. Під час стрілецьких боїв, Петро, прикриваючи бойових побратимів, потрапив в оточення ворога. За свідченням військовослужбовців, які були разом з ним під час бою, було чути як росіяни пропонували йому здатися в полон. Але він вирішив послати загарбників вслід за російським військовим кораблем. Після того пролунав вибух та автоматні черги, – йдеться в дописі.

Петро Лісовий нагороджений відзнакою – хрестом «Мужність» та іншими медалями. 27 червня 2023 року йому присвоїли звання «Почесний громадянин міста Чортків» (посмертно).

Фото Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео