Тамара Коблик

Просять присвоїти посмертно звання Героя України Олегу Дробоцькому з Тернопільщини

Захисник загинув у боях на Донеччині 6 березня. Він завжди любив малювати. Не припиняв писати картини навіть під обстрілами на передовій, де служив стрільцем-санітаром

Полеглому військовослужбовцю Олегу Дробоцькому з Тернопільщини просять присвоїти почесне звання “Герой України”. Наразі триває збір підписів. Про це йдеться у тексті електронної петиції на сайті офіційного інтернет-представництва президента України.

Старший солдат Олег Дробоцький із с. Вербовець загинув 6 березня внаслідок ворожого артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Оріхово-Василівка, що на Донеччині. Добровольцем військовослужбовець став на захист України ще до початку повномасштабного вторгнення, взявши до рук автомата, а не пензля. Стрілець-санітар військової частини А4123 Олег Дробоцький був справжнім патріотом, який боровся за нову - вільну та незалежну Україну.

Поховали його на рідній Лановеччині.

До останнього подиху був вірним сином України, і не зважаючи на артилерійський обстріл до кінця залишився обороняти позиції де і поклав свою голову за ЇЇ свободу та соборність. За проявлену мужність УКАЗОМ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №148/2023 нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно), – зазначив у тексті петиції автор Сергій Коновал.

Олег Дробоцький завжди любив малювати, закінчив академію мистецтв. Не припиняв писати картини навіть під обстрілами на передовій, де служив стрільцем-санітаром. Ще за життя мріяв організувати виставку своїх робіт. Після загибелі коханого його дівчина вирішила виконати це бажання. 

Читайте також: У Тернополі діє виставка картин Героя, який загинув на війні (відео)

Станом на 21 вересня зібрали 6978 голосів з 25000 необхідних. До кінця збору залишилося 86 днів. Долучитися до ініціативи, аби Олегу присвоїли звання “Герой України”, можете і ви, підписавши петицію за посиланням ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео