Віра Олександрович

Приховані резерви раптом виявили на Тернопільщині у 2021 році (фото)

Колегія

Про стан соціально-економічного розвитку Тернопільщини у І кварталі 2021 року йшлося на засіданні колегії обласної держадміністрації сьогодні, 28 квітня.

Озвучені під час цієї наради цифри, на думку присутніх, свідчать про покращення динаміки базових показників у реальному секторі економіки і соціальній сфері, а також низку резервів. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної державної адміністрації.

Воляник
Воляник

Звітувала перед присутніми директорка обласного департаменту економічного розвитку і торгівлі Галина Воляник. Саме вона і повідомила про виявлені резерви.

У звітному періоді місцеві товаровиробники виробили промислової продукції на 3% більше, ніж у відповідному періоді торік, каже чиновниця. Зростання спостерігали у добувній галузі (+7,5%), у сфері виробництва харчів, напоїв та тютюнових виробів (+5,9%), а також при виготовленні виробів з деревини, виробництві паперу та поліграфічній діяльності (+21,3%). Також зросло постачання електроенергії, газу, пари і кондиційованого повітря (+12,1%). 

Обсяг реалізованої промислової продукції, за її словами, склав 3,7 млрд грн. Тож зростання становить 19,6% порівняно з відповідним показником 2020-го.

Колегія2
Колегія2

На промислових підприємствах області проводили роботу з розширення і модернізації виробничих потужностей, додає Галина Воляник.

До переліку підприємств, де відбулося оновлення, потрапили: ТзОВ «Кременецьке молоко», ТОВ «Феропласт», ТзОВ «Пивоварня «Опілля», ТОВ «Гольскі світ компані», ТзОВ «Бучачагрохлібпром», ПрАТ «Тернопільський молокозавод”, а також ФГ «Гадз». Окрім того, паперову фабрику відкрила ТМ «Bliss Paper».

Колегія3
Колегія3

Принагідно під час колегії підбили й підсумки опалювального сезону 2020/2021 років. Директор обласного департаменту архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та енергозбереження Володимир Харченко стверджував, що все було стабільно. Тобто обійшлося без порушень у подачі теплоносія та надзвичайних ситуацій.

Працювала 1301 котельня і паливна, звітує він. – Серед них: 72 комунальних і 1 229 – відомчих. Вони опалювали 748 житлових будинків, 58 закладів охорони здоров’я, 687 загальноосвітніх навчальних закладів і 473 дошкільних установ. 

Котельні, за його словами, працювали як на традиційних, так і на нетрадиційних видах палива, а саме: 356 – на газі, 328 – на вугіллі, 199 – на електриці, 359 – на деревному паливі і 59 – на інших альтернативних видах палива. До слова, частка сумарної потужності котелень на альтернативних видах палива в області вже становить 29,14% від загальної потужності котелень, що на 2,23% більше, ніж в тому ж періоді торік.

Фото зі сторінки Тернопільської обласної державної адміністрації

Вибір читачів за тиждень

Відео