Віра Олександрович

Пункти тестування і садочок №12 у Тернополі до роботи цілком готові 

Похиляк2

Вже із понеділка, 22 червня, у Тернополі може запрацювати дитсадок, який закрили через коронавірус, який виявили в однієї з працівниць. 

Про це йшлося під час засідання оперативного міського Штабу із подолання наслідків надзвичайної ситуації вчора, 17 червня. Тоді присутні ухвалили чимало цікавих рішень. Окрім того, зобов’язали правоохоронців ретельніше виконувати свою роботу із покарання порушників.

Штаб2
Штаб2

Нагадаю, йдеться про садочок №12, де захворіла на коронавірус одна із педагогів, каже начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. – Ми перевірили методом ПЛР усіх працівників. Жодного іншого випадку інфікування серед працівників не виявили. Діти також здорові. 

Нагадаємо, задля профілактики захворювання на COVID-2019 заклад зачинили 10 червня. Оскільки з того часу нових випадків недуги не було, освітяни готові працювати вже із понеділка, 22 червня. Чекають лише на дозвіл медиків.

Для безпечного перебування у дошкільному навчальному закладі як дітей, так і педагогів, там проводять усі необхідні заходи з дезінфекції приміщення та прилеглої території, запевняє Ольга Похиляк. – Відповідальність також лежить на батьках. Тому важливо, аби вони не приводили хворих дітей і не заражали інших.

До речі, у Тернополі - 36 дитячих садочків. Їх відвідують понад 3 000 дітей. Середня наповнюваність кожної групи нині близько 10 дітей. Більше їх може бути лише у тих закладах, де у частині приміщень тривають ремонти. Проте це – тимчасово, запевнила освітянка. 

Щодо ситуації у школах, то 90% педагогів тепер – у профспілкових відпустках, додає вона. – У закладах залишилися лише ті, хто має стосунок до організації і забезпечення проведення ЗНО. У наших школах уже готові до роботи 15 пунктів тестування. Маємо списки, кому із педагогів треба зробити ПРЛ-дослідження. 

Окрім того, Ольга Похиляк зауважила, що фактично готові до роботи і пришкільні табори. Однак за рішенням міського Штабу, а також вказівок Головного санітарного лікаря України, роботу таких таборів поки що розпочати не можуть. Наразі у планах – дата 1 липня. Можливо, на той час епідемічна ситуація поліпшиться.

Фото з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео