Тетяна Бакай

«Уламки розкидані на території кількох громад»: наслідки обстрілів на Тернопільщині (відео)

Рятувальники досі працюють на місцях падіння уламків. Збитки оцінюють спеціальні комісії

Орієнтовно 25 домогосподарств Тернопільщини  зазнали ушкоджень після ворожих обстрілів 22 березня. Постраждалих та травмованих немає. В одному з приватних домогосподарств вибуховою хвилею пошкоджено вікна, в інше прилетів уламок ворожого об’єкта. На місцях працюють відповідні служби. Спеціальні комісії оцінюють ступінь завданих збитків. Тож постраждалі можуть звернутись до них, або ж до голів своїх громад. Про це повідомили під час брифінгу в обласній військовій адміністрації 22 березня. 

Над Тернопільщиною сьогодні знищили шахед окупантів, уламки ворожих об'єктів розкидані на території кількох громад. Ракетне паливо надзвичайно токсичне, такі речі не можна збирати, нести їх додому чи комусь показувати. Про уламки варто повідомляти відповідні служби, наголосив заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко

Зараз по нашій області надзвичайних ситуацій немає, однак загалом в Україні ситуацію доволі складна. Тому слід розуміти, що війна триває і ворог надалі продовжує знищувати нашу енергосистему. Раджу зарядити повербанки та бути готовими до різних ситуацій, — каже він.

На місцях падіння уламків ворожих обʼєктів пожеж зафіксовано не було. Станом на 11:00 проблем з електропостачанням в області немає. 

Наголошую, що працівники ДСНС досі працюють на місцях падіння уламків. Закликаю фермерів, які працюють у полях у разі виявлення уламків одразу повідомляти на лінію 102 чи 101, — каже заступник начальника Головного управління ДСНС у Тернопільській області Юрій Берестецький.

Брифінг Тернопільської ОВА

Начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко закликає жителів Тернопільщини відповідально  ставитись до сигналів повітряної тривоги та спускатись в укриття. А також попередив про відповідальність за розповсюдження фото чи відео ворожих прильотів. 

Я закликаю не фіксувати на відео місця, де відбувся приліт, адже тоді він може повторитись. Бережіть себе і у випадку тривоги спускайтесь в укриття, а якщо воно виявиться зачиненим повідомляйте на лінію 102, — зазначив Сергій Зюбаненко. 

Нагадаємо, вранці 22 березня російські війська завдали комбінованого удару по українських містах. В тому числі уламки ворожих обʼєктів впали на територію приватних домогосподарств Тернопільщини. 

12 березня від нічної атаки дронами постраждав Кременецький район. 

Фото: Суспільне Тернопіль, ОВА 

Вибір читачів за тиждень

Відео