Віра Олександрович

Рекорд: на Тернопільщині бізнесменами стають вже у 16 років

dity_pipdriyemtsi

Наймолодшому підприємцю Тернопільщини – лише 16 років. Стати бізнесменом підлітку з Шумщини дозволили за законом.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Нагадаємо, підприємництво самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність із метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку. Відтак підприємцями стають дійсно сміливі люди, які беруть на себе відповідальність за особисті успіхи і забезпечують роботою інших.

У кінці листопада на обліку в Головному управлінні ДФС у Тернопільській області перебували 33 тисячі 757 приватних підприємців, серед яких: 19 176 чоловіків і 14 581 жінка, уточнюють у податковій.

Більшість підприємців за віком до 40 років. Їх наразі 14 800 осіб. Тих, хто здійснює підприємницьку діяльність у зрілішому віці – 10 261. Причому вік наймолодшого підприємця – усього 16 років.

Він зареєстрований у Шумському районі, кажуть у податковій.

До слова, відповідно до ст. 50 Цивільного кодексу України, право на здійснення підприємницької діяльності, яку не заборонено законом, має фізична особа із повною цивільною дієздатністю. На підставі ст. 34 і ст. 35 цього ж кодексу фізична особа, яка досягла 18 років (повноліття), має повну цивільну дієздатність. Проте повна цивільна дієздатність може бути надана особі, яка досягла 16 років і яка бажає займатися підприємницькою діяльністю.

За наявності нотаріально засвідченої згоди на це батьків або усиновлювачів, піклувальників або органу опіки і піклування така особа може бути зареєстрована як підприємець, наголосили у податковій. У цьому разі фізична особа набуває повної цивільної дієздатності з моменту державної реєстрації її як підприємця. 

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео