Віра Олександрович

Рекорд: на Тернопільщині підприємця змусять сплатити 500 тис. грн штрафу

Підпільна торгівля пальним довела підприємця на Тернопільщині до півмільйонного штрафу. Ба більше, він ще й дороге обладнання втратив.

Про це повідомили у Секторі інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Тернопільській області.

- Працівники підрозділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Головного управління ДПС в області провели перевірку нелегальної АЗС, що здійснювала діяльність на Зборівщині, - кажуть у податковій. – Наші працівники встановили факт реалізації пально-мастильних матеріалів без ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі пальним.

Суб’єкт господарювання, за словами податківців, мав ліцензію на право зберігання пального, яку видають на підставі заяви винятково для потреб власного споживання чи промислової переробки. Але цей документ не дає права на торгівлю підакцизним товаром.

- До того ж, вказану розрахункову операцію не провели через зареєстрований, опломбований і переведений у фіскальний режим роботи реєстратор розрахункових операцій (РРО), - наголосили у податковій. – Відповідно, не було видано розрахунковий документ, тобто касовий чек.

Окрім того, працівники контролюючого органу встановили порушення роботодавцем законодавства в частині укладення трудового договору, оформлення трудових відносин із працівником.

- До порушника врешті застосували штрафні санкції, розрахункова сума яких перевищила 500 тис. грн, - уточнили у податковій.

До речі, пальне та обладнання на загальну суму 190 тис. грн вилучили працівники Головного управління ДФС в області.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео