Віра Олександрович

Рекорди у п’ятницю в Тернополі ставлять навіть політики (фото, відео)

Тернопільські депутати можуть внести у свій «послужний список» новий рекорд! Адже від 9:15 до 12:52 сьогодні, 7 лютого, вони встигли розглянути 191 питання, а також заслухати представників громади і заяви та звернення власних колег. 

Прості математичні розрахунки доводять: обранці тернополян на кожен пункт порядку денного витрачали менше 1 хвилини. Причому найшвидшим традиційно було голосування за так звані земельні питання. Доповідав з цього приводу начальник міського відділу земельних ресурсів Віктор Кібляр. 

Зауважимо, далеко не всі питання про вилучення та надання земельних ділянок, про надання дозволів на розроблення проектів відведення земельних ділянок, а також – про затвердження проектів відведення землі отримали схвалення. Часто вони просто не набирали необхідної кількості голосів. Причому іноді не допомагала навіть присутність заявника у залі. 

Кібляр
Кібляр

На щастя, 38 членів «старого» гаражного кооперативу, що вже близько 30-ти років діє на вул. Дубовецькій, нарешті дочекалися позитивного рішення свого питання. Пункт «Про надання дозволу на розроблення технічних документацій із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) за адресою вул. Дубовецькій, 9 (гр. Тимків М. та інші)» був під №27 у початковому порядку денному. 

Врешті депутати добилися пояснення, що на тій ділянці не буде жодної нової забудови і дали 27 «за». Окрім того, політики радо внесли зміни у рішення «Про місцеві податки і збори Тернопільської міської територіальної громади (МТГ)».

Депутати
Депутати

– Сьогодні лікувально-профілактичні заклади Тернопільської міської ради, тобто лікарні, поліклініки та інші медичні установи, набули статусу комунальних некомерційних підприємств, – пояснює міський голова Сергій Надал. – Це передбачає їхнє утримання не лише за рахунок коштів бюджету, а й інших джерел. Тому і потрібно внести зміни у раніше ухвалене нами рішення.

Депутати із цим відразу погодилися, навіть особливих роз’яснень не вимагали. Отже, задля уникнення питань щодо оподаткування згаданих установ податком на нерухомість рішення доповнили пунктом про звільнення від нього всіх міських лікувально-профілактичних закладів. Також не доведеться платити за землю, призначену під будівництво спортивних споруд комунальної форми власності міської ради.

Президія
Президія

До речі, на 46-й сесії ухвалили чимало цікавих рішень. Про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео