Тамара Коблик

Ремонтують другий за довжиною шляхопровід на Тернопільщині (фото)

За понад 40 років експлуатації залізобетонний шляхопровід набув 4 дискретного стану (обмежено працездатний)

Поблизу села Великий Глибочок під Тернополем дорожники проводять аварійні роботи на шляхопроводі через залізницю. Про це повідомили на сторінці Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області.

Лaгодимо другий зa довжиною шляхопровід у Тернопільській облaсті. 109-метровa спорудa розтaшовaнa поблизу селa Великий Глибочок і є склaдовою дороги Р-41 Обхід Тернополя, – йдеться у повідомленні.

 

За понад 40 років експлуатації залізобетонний шляхопровід набув 4 дискретного стану (обмежено працездатний). Через загрозу руйнування споруди на стратегічній дорозі Уряд виділив фінансування на його невідкладний ремонт.

Це важливо, адже траса Р-41 примикає до головних транспортних коридорів Тернопільської області: М-19 Доманове - Ковель - Чернівці - Тереблече, М-09 Тернопіль - Львів - Рава-Руська і М-30 Стрий - Ізварине. Під час повномасштабної війни кількість транзитного транспорту на Р-41 значно зросла, а відповідно навантаження на шляхопровід.

Зараз проводимо демонтаж зруйнованих елементів, ремонт ригелів та влаштування монолітних упорів насипу крайніх опор шляхопроводу, - уточнюють у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області. - Просимо водіїв бути особливо уважними на ділянці та дотримуватись вимог тимчасових дорожніх знаків.

Фото Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео