Олена Чепіль

Республіка Албанія зацікавлена у співпраці з Тернопільщиною

Мета візиту – обговорити розвиток співпраці в економічній, туристичній та соціальній сферах

Почесний консул Республіки Албанія в Україні Шахін Омаров відвідав Тернопільщину 17 листопада. Мета візиту – засвідчити солідарність албанського народу, а також обговорити розвиток співпраці в економічній, туристичній та соціальній сферах.

Для мене дуже приємно бути тут, на Тернопільщині. Війна внесла корективи в життя кожного. Ми думали та мріяли про одне, але вийшло зовсім інше. Проте саме війна показала, хто є ворогом, а хто - справжнім другом. Можу з упевненістю сказати, що Албанія в будь-яку хвилину може підтримати та допомогти Україні, - зазначив почесний консул Республіки Албанія в Україні Шахін Омаров. 

Республіка Албанія підтримує Україну у війні, яку розпочала росія. Албанія продовжує нам допомагати у різні способи. Цього року Республіка Албанія прийняла на оздоровлення і відпочинок дітей військовослужбовців з Тернопільської області, які впродовж тижня відпочивали у місті Дуррес, - зазначив начальник Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш. 

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію України Республіка Албанія надає політичну, військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку Україні. Також країна зобов’язалась брати участь разом із міжнародними організаціями, союзниками та партнерами у відновленні та реконструкції України після війни. 

Хотів подякувати всьому народу Албанії за цю підтримку, за допомогу та солідарність в такий складний час для України. Тернопільська область є сільськогосподарською і для нас дуже важливо, аби відбувався збут цієї продукції.  Відтак, у жовтні 2023 року Республіка Албанія відкрила для України ринок молочної продукції. Це нові шляхи експорту молочних продуктів, які виготовляються в Україні. А у час, коли вopoг блокує наші морські порти, дуже важливо мати альтернативні шляхи експорту, - сказав перший заступник голови Тернопільської обласної ради Володимир Болєщук.

Фото з фейсбук-сторінки Володимира Болєщука 

Вибір читачів за тиждень

Відео