Віра Олександрович

Результат перевірки: 66 фірм на Тернопільщині почали платити людям більше

Зарплата

Легальна зарплата на Тернопільщині сприяє наповненню місцевих бюджетів.

Саме тому ця тема повинна бути на постійному контролі, переконані у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Із початку цього року після проведеної роз’яснювальної роботи із керівниками підприємств, які допустили заборгованість із виплати зарплати та податкових платежів, вдалося досягнути вагомих результатів, - стверджують в управлінні податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДПС в області. - Так, роботодавці виплатили працівникам 13,8 млн грн заборгованої платні, а до бюджету додатково надійшло 3,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 2,3 млн грн єдиного соціального внеску (ЄСВ).

У тісній співпраці та чіткій взаємодії з органами місцевої влади щодо контролю за додержанням законодавства про оплату праці податківці провели роз’яснювальну роботу також із керівниками 73 підприємств.

- Відтак 66 суб’єктів господарювання підвищили рівень виплати зарплати, - уточнюють у податковій. - Тож додаткові надходження склали 5,6 млн грн, з яких 2,5 – ПДФО та 3,1 млн грн – ЄСВ.

Щодо платників податків, які виплачували зарплату та інші доходи громадянам із порушенням вимог податкового та іншого законодавства, уже провели понад 30 перевірок: 19 із них у суб’єктів господарювання-юридичних осіб і 18 – у приватних підприємців.

- За їхніми результатами донарахували 6,6 млн грн податків і зборів (штрафних санкцій та пені), зокрема: 4,9 млн грн - ПДФО, 486 тис. грн - ЄСВ і 351,5 тис. грн військового збору, - підсумовують у податковій.

До речі, завдяки активізації роз’яснювальної роботи, лише у липні на Тернопіллі додатково оформили трудові відносини із 5 301 найманим працівником.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео