Орест Сарматський

Роботам за збір ягід будуть «платити», як людям (Агроновини)

0601 (Copy)

Стартап по автоматизації збирання врожаю Tortuga (США) залучає $ 20 млн на створення сотень роботів.

Компанія буде пропонувати своїх роботів як послугу з оплатою за кілограм зібраного врожаю, пише Hortidaily.

З цим баченням і раніше випущеним полуничним роботом вони тільки що завершили раунд серії A із залучення фінансування, очолюваний Lewis & Clark AgriFood.

У минулому році Tortuga запустила парк роботів-прибиральників після чотирьох років досліджень і розробок.

Роботи обладнані для збору полуниці. Також вони збирали столовий виноград, і будуть адаптовані для роботи з чорницею, огірками, помідорами і перцем.

Модель «робот як послуга» компанія вирішила використовувати для того, щоб підвищити довіру селян до автоматизованим машинам.

Виробники будуть платити за кілограми продукції, яку збирають роботи, і зможуть порівняти свою вигоду з традиційним підходом до збору врожаю.

 

Інвестори вклали $ 40 млн в бекон на основі грибів

0602 (Copy)
0602 (Copy)

Atlast Food залучила $ 40 млн від ряду інвесторів на виробництво бекону на рослинній основі.

Серед тих, хто профінансував стартап, - Stray Dog Capital, засновники Applegate і Stonyfield Organics, а також Footprint Coalition Ventures Роберта Дауні-молодшого, пише Forbes.

Atlast Food планує налагодити масове виробництво запатентованого інгредієнта, виготовленого з грибного міцелію і створений на його основі бекон.

Завдяки міцелію компанії вдалося імітувати текстуру справжнього бекону набагато краще, ніж в разі альтернативи на основі сої або горохового білка.

В результаті Atlast Food отримала запатентований інгредієнт, який співзасновник компанії Ебен Байєр сподівається продати великим харчовим компаніям, які шукають нові види альтернативних м'ясних продуктів.

Це прибутковий продукт, і з часом планують виробляти його за дуже конкурентоспроможною ціною. Мета компанії - виробляти 100 млн фунтів інноваційного інгредієнта в рік.

Вибір читачів за тиждень

Відео