Романа Шухевича обрали головою ОУН поблизу села, де відбувся «Фест Господар»

IMG_9458 (Copy)

Щоб разом провести давнє хліборобське свято - обжинки у Денисів на фестиваль «Фест Господар» приїхало понад 30 тисяч людей. Запросили на дійство і чимало відомих гостей.

IMG_9431 (Copy)
IMG_9431 (Copy)

IMG_9568 (Copy)
IMG_9568 (Copy)

- Я хочу подякувати сьогодні тим аграріям, які доклалися до збору врожаю, а ви прекрасно розумієте, що збір врожаю - це вінець вашої річної праці. Тому велике вам спасибі за те, що ви є. Велике вам спасибі, що ви докладаєте всіх зусиль, щоби наша країна була незалежна, - зазначив Іван Чайківський, гість фестивалю, народний депутат України («За майбутнє»).

IMG_9430 (Copy)
IMG_9430 (Copy)

 

- Дійсно хороше свято і хто б називав його обжинками, фестивалем, але, на мою думку, десь зараз започатковується нова традиція, новий захід, який мав би кожного року проводитися – це «Фест Господар», - відзничив Володимир Труш, голова Тернопільської облдержадміністрації.

IMG_9492 (Copy)
IMG_9492 (Copy)

Село Денисів має славне історичне минуле. Колись на полях Денисова, під проводом Богдана Хмельницького, козаки здобули перемогу над польським військом, о. Йосип Вітошинський створив знаний у Західній Європі стоголосий чоловічий хор, а в 1943 році на хуторі Веснівка Купчинецької громади Романа Шухевича було обрано головою ОУН.

IMG_9501 (Copy)
IMG_9501 (Copy)

- Село, багате своєю історією, подіями, культурою, традиціями і звичаями. Чого варта перемога Богдана Хмельницького і його війська над Польщею у 1651 році, створення Організації Українських Націоналістів зі штабом, яку якраз очолював Роман Шухевич, який боронив, захищав нашу Україну, щоб ми сьогодні, його нащадки могли з вами жити як справжні господарі на своїй Богом даній землі, - розповів Михайло Головко, голова Тернопільської облради.

Від народних депутатів, обраних від Тернопільщини, на запрошення організаторів приїхала привітати гостей фестивалю і народна депутатка України Людмила Марченко.

IMG_9587 (Copy)
IMG_9587 (Copy)

- Я точно знаю, що День Незалежності - це одне з найвеличніших свят і тільки зараз ми почали відчувати, що саме означає ця незалежність, - зазначила Людмила Марченко, народна депутатка України.

Завітав на свято і очільник міста Тернополя. Під час свого виступу Сергій Надал відзначив ідейного натхненника фестивалю Івана Чайківського.

- Хочу висловити слова подяки Івану Адамовичу Чайківському, народному депутатові, який вкладає, свої можливості, свою працю в українське село, в українську землю, він сьогодні допомагає відроджувати українське село, він сьогодні допомагає розвиватися бізнесу і на території Тернопільської області, - зазначив Сергій Надал, голова Тернопільської міської ради.

IMG_9582 (Copy)
IMG_9582 (Copy)

За заслуги перед громадою Сергій Надал вручив Івану Чайківському Почесну відзнаку Тернопільського міського голови.

  Фото Ярослава Стареправо Відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео