Віра Олександрович

Розмір податку на нерухоме майно у Тернополі підвищувати не будуть (фото)

Кучер

Звіт про виконання бюджету Тернопільської міської територіальної громади (МТГ) за І-й квартал 2021 року «взяли до відома» на сесії міської ради сьогодні, 28 травня.

Доповідала з цього питання начальниця міського фінансового управління Надія Кучер. Вона навела цікаві цифри. У депутатів жодних запитань до чиновниці не виникло – 41 «за». Такими ж одностайними вони були і при ухваленні рішення про ставку податку на нерухоме майно.

Сесія1
Сесія1

Нагадаємо, на засіданні виконавчого комітету з цього приводу нещодавно доповідала заступниця мера Вікторія Остапчук. Саме тоді й стали відомі показники за І-й квартал 2021 року: за доходами в сумі 577 386,3 тис. грн і за видатками в сумі 506 019,5 тис. грн.

Незважаючи на карантинні обмеження, локдаун і погане економічне становище, бюджет Тернопільської громади все-таки вдалося виконати на 103,6%, уточнює вона. Тобто при плані 557,2 млн грн фактично надійшло 577,4.

Сесія2
Сесія2

За рахунок отриманих коштів, як стверджує Надія Кучер, профінансували: заклади освіти – 278,4 млн грн (55% видатків бюджету), сферу охорони здоров’я – 18,9 млн грн і галузь культури – 18,5 млн грн. На сферу соціального захисту витратили 19,3 млн грн, на утримання житлово-комунального господарства – 42,1 млн грн, а заклади фізичної культури і спорту міста отримали 13,1 млн грн.

– Упродовж І кварталу вносили зміни до бюджету громади, за результатами яких на утримання галузей громади додатково спрямували 195,8 млн грн, – уточнює Надія Кучер. 

Що цікаво, доповідала вона сьогодні і про внесення змін до рішення міської ради від 06.06.2019 р. № 7/35/5 «Про місцеві податки і збори Тернопільської МТГ». Як пояснив депутатам міський голова Сергій Надал, на 2022 рік у Тернополі залишили розмір податку на нерухоме майно (його ставку визначають органи місцевого самоврядування – прим.) – без підвищення. Таку ідею радо підтримав 41 політик.

Надал
Надал

До речі, окрім політичних звернень, там затвердили й Концепцію розвитку цифрових компетентностей жителів Тернопільської міської територіальної громади (МТГ).

Фото з трансляції засідання на сторінці Тернопільська міська рада у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео