Орест Сарматський

Розпочали збирати урожай ранніх яблук (Агроновини)

2601 (Copy)

Садівники південного регіону України приступили до збирання ранніх яблук.

Сезон раннього яблука в поточному році почався на тиждень пізніше через несприятливі погодні умови в весняний період. Про це повідомляє Agravery.com.

- Ціни на перші партії ранніх яблук українські господарства встановили на рівні 15?24 грн/кг (0,56?0,89 $/кг), що в середньому майже в 2 рази дорожче, ніж на початку минулого сезону, — зазначають експерти.

Разом з тим, активність оптових покупців поки досить низька, так як місцеві садівники пропонують раннє яблуко невеликими обсягами, більші партії даних фруктів з'являться на ринку вже в найближчі 2 тижні.

- Попит на ранні сорти яблук на сьогоднішній день оцінюється як стриманий, незважаючи на те, що в поточному сезоні валовий збір даних фруктів істотно нижче торішнього. Українські садівники сподіваються, що темпи збуту яблука прискоряться, а ціни почнуть зростати з виходом на ринок яблук більш пізніх сортів, — додали аналітики.

 

У червні вперше за 9 років підвищилася прибутковість виробництва молока

2602 (Copy)
2602 (Copy)

Індекс умовної прибутковості виробництва молока України (УМІ) в червні 2020 року не тільки продемонстрував стабільність, але й виріс на незначні 0,5%.

Про це повідомив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного департаменту Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), на своїй сторінці у Facebook.

- Сукупно перше півріччя було для професійних виробників молока не таким вже й поганим — прибутковість перевищувала минулорічну на 3,4% і була найвищою за останні шість років. Тільки в далекому 2014 році перше півріччя принесло виробникам більші прибутки, — зауважив експерт.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео