Ростислав Фук

Рятувальники попереджають про підвищення рівня води в Дністрі

Загалом на вихідні та початок нового тижня погода буде нестійкою

Про підвищення рівня води в басейні Дністра на  0,2-1,5 м 1-3 жовтня попереджають рятувальники. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС.

 У гірських районах існує загроза формування невеликих селевих потоків (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

Загалом, як повідомляють у Тернопільському обласному центрі з гідрометеорології, на вихідні та початок нового тижня збережеться нестійкий характер погоди. Періодично з дощем та відносно тепло. 2 та 3 жовтня очікується штормовий вітер.

Протягом трьох наступних днів погода буде такою:

1 жовтня: Хмарно. Вночі без істотних опадів. Вдень дощі, грози. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний, 5–10 м/с. Температура вночі 9–14º, вдень 16–21º тепла. Вночі та вранці місцями туман видимістю 200–500 м, вдень грози (І рівень небезпечності, жовтий–НМЯ І).

2 жовтня: Хмарно з проясненнями. Вночі дощі. Вдень місцями невеликі дощі. Вітер північно-західний, 9–14 м/с, вдень пориви 15–20 м/с. Температура вночі 8–13º, вдень 11–16º тепла.

3 жовтня: Хмарно з проясненнями. Вночі місцями, вдень по всій території області невеликі дощі. Вітер північно-західний, 7–12 м/с, вдень місцями пориви 15–20 м/с. Температура вночі 5–10º, вдень 10–15º тепла.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео