Орест Сарматський

Рибу з помідорів створили для веганів в Іспанії (Агроновини)

2001 (Copy) (Copy)

Альтернативи тваринним білкам стають все більш популярними. Багато стартапів пропонують споживачам рослинні замінники м’яса, м’ясо, вирощене у лабораторіях, штучні яйця і навіть кальмарів.

З рослин можна виготовити і аналоги риби. Наприклад, іспанська компанія Mimic Seafood пропонує рибу (тунець) із томатів. Продукт має назву Tunato. Це своєрідна гра слів: “тунець” плюс “томат”. У компанії Mimic Seafood запевняють, що їх штучний тунець за смаком та текстурою справді подібний до натуральної риби. Споживачам пропонують упаковки готових страв – як чистий Tunato, який можна додавати у страви або споживати самостійно, так суші й роли зі штучним тунцем, а також соус тартар.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Ягідні війни: селяни перекрили дорогу через чорницю  

У селі Липники Житомирської області місцеві жителі перекривають дорогу, щоб не пропустити сусідів з Рівненської області збирати ягоди в довколишніх лісах.

І для тих, і для інших збирання чорниці – це чи не єдиний заробіток. З продажу ягід живуть цілий рік, тож на збір чорниці місцеві жителі вирушають родинами, повідомляє SEEDS. Мешканці Житомирщини звинувачують «конкурентів» у тому, що вони знищують кущі чорниці гребінками, а також не лишають ягід для збору місцевим. Сусіди ж звинувачення відкидають. Кажуть, після такого збору ягоди краще ростуть. Поліція охороняє правопорядок. Селяни ж готові захищати своє право на заробіток. До речі, у цьому випадку закон на боці житомирських селян, оскільки збір ягід механічними пристроями заборонений. За порушення цієї норми передбачено штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів. Крім того, до цього штрафу додаватиметься по 272,41 грн стягнень за кожен кілограм чорниці, яку зібрали за допомогою гребінки. Нагадаємо, що чорниця займає перше місце за обсягами експорту з України (серед заморожених ягід). Також популярна за кордоном заморожена малина українського виробництва. Минулого року такої продукції найбільше експортували до Польщі, а також Німеччини та Чехії.

Джерело: https://www.seeds.org.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео