Анастасія Кисіль

Тернопільщина виходить на міжнародний рівень: провели Перший Україно-Африканський форум економічного та освітнього співробітництва (фото, відео)

IMG_3366

У Тернополі провели Перший Україно-Африканський форум економічного та освітнього співробітництва. Його мета налагодити всесторонню співпрацю з країнами Африканського континенту.

- Ми розуміємо, що там (у країнах Африки) для нас перспективний ринок. Ми постійно вивчаємо нові можливості для розвитку тернопільського бізнесу. Стараємось допомогти їм знайти нові ринки збуту продукції, чи ринки для поставки технологій. Після таких форумів, зазвичай, наступним етапом мають стати предметні зустрічі представників бізнесу. Ми подаємо сигнал про те, що ми налагоджуємо співпрацю, а потім представники бізнесу договорюють про конкретні речі і знаходять спільні знаменники, - пояснює заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Віктор Устенко.

IMG_3367
IMG_3367

Учасники форуму зустрілись у Західноукраїнському національному університеті недарма, бо саме освітній напрямок – один з найперспективніших на Тернопільщині.

Сьогодні підписали меморандум про співробітництво між Тернопільською обласною державною адміністрацією та Громадською Організацією «Африканська рада в Україні».

- Ми будемо вирішувати питання не лише на словах, а проводитимемо на ділах,  на благо і України, і Африки, - каже президент ГО «Африканської ради в Україні» Діалло Ісса Садіо.

IMG_3363
IMG_3363

Одним з представників бізнесу на Тернопільщині є Тернопільський м'ясокомбінат. На форумі компанію представляв заступник директора ТОВ «Тернопільський м’ясокомбінат» Рустам Ергешов.

- Такі форуми - дуже вдалий спосіб комунікації між бізнесом, консульствами, посольствами. Також це хороший місток співпраці між нашим бізнесом в Україні і країнами Африки.

Сьогодні ми будемо предметно говорити про виробництво і про те, що саме ми можемо експортувати в країни Африки. Наше виробництво має такий досвід.

[embed]https://youtu.be/GJNtOqeJlzk[/embed]

Фото, відео Павла Лящинського

Вибір читачів за тиждень

Відео