Тамара Коблик

СБУ повідомила про підозру черговому організатору російського псевдореферендуму на Херсонщині

Чоловік здійснював побудинковий обхід мешканців села з урною для голосування, агітуючи місцевих жителів підтримати приєднання тимчасово окупованої території Херсонської області до складу російської федерації

За матеріалами Тернопільського управління СБУ підозру у колабораційній діяльності отримав 38-річний житель с. Микільське Херсонського району, який добровільно пристав на пропозицію окупантів стати членом так званої «дільничної виборчої комісії». Про це повідомили у секторі взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області.

Під час досудового розслідування встановили, що підозрюваний активно забезпечував проведення псевдореферендуму, організованого загарбниками з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України.

Зокрема, в період з 25 по 27 вересня 2022 року він здійснював побудинковий обхід мешканців села з урною для голосування, агітуючи місцевих жителів підтримати приєднання тимчасово окупованої території Херсонської області до складу російської федерації.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. За співпрацю з ворогом йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Оскільки на даний час колаборант переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території, правоохоронці проводять комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Фото сектора взаємодії зі ЗМІ та громадськістю УСБУ в Тернопільській області

Вибір читачів за тиждень

Відео