Сесія ЗНО: цього тижня - тести з біології та історії

Третій тиждень проведення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання розпочався проведенням тестування з російської мови, що відбулося у понеділок. У середу 17 червня відбудеться зовнішнє оцінювання з біології.

Для участі у тестуванні зареєстровано понад 98 тисяч вступників, передає портал osvita.ua. Значно більше абітурієнтів виявили бажання скласти тест з історії Україні, який, за виключенням обов’язкового тестування з української мови, є найбільш популярним тестом у 2015 році. Для участі у ЗНО з історії України зареєстровано майже 160 тисяч абітурієнтів. Цього року тестування з історії України буде проведено впродовж одного тестового дня - 19 червня.

Упродовж двох тижнів проведення ЗНО вже відбулися тестування з англійської, німецької, французької, іспанської, російської мов, математики, а також української мови і літератури. Також 9 червня для абітурієнтів, які проживають або проживали на територіях, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, а також осіб із числа учасників АТО було проведено додаткову сесію ЗНО з української мови і літератури. Ті з них, хто через поважні причини не зміг взяти участь у тестуванні, зможуть скласти тест з української мови і літератури під час повторної додаткової сесії з цього предмета, що буде проведена 27 червня 2015 року. Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання буде завершена 26 червня тестуванням з хімії. Визначення результатів ЗНО розпочнеться наступного тижня, першими будуть оголошені результати тестування з іноземних мов. Офіційне оголошення результатів зовнішнього незалежного оцінювання здійснюватиметься через Інтернет.

Вибір читачів за тиждень

Відео