Божена Волинець

На Тернопільщині шахраї придумали нову телефонну аферу

До людей надходять дзвінки від аферистів з проханням благодійної допомоги

17 березня поліція Тернопільської області отримала інформацію про те, що від імені керівника військової адміністрації Одеси і Тернополя надходять дзвінки та sms-повідомлення про потребу перерахування коштів на рахунки.

Про це під час брифінгу повідомив начальник поліції Олександр Богомол.

Працівники поліції встановили, що є два рахунки, над якими зараз працюють, аби їх заблокувати, а кошти заморозити.

Були дзвінки до людей, про те, що необхідна допомога. Маємо інформацію, що дзвінки з Дніпропетровської області. Установою з виконання покарань встановлено особу, яка знімала кошти, поки що невеликі, - йдеться у повідомленні.

Зараз проводять досудове розслідування, оперативники працюють у Тернополі та Дніпрі.

Закликаю усіх бути обачними. Будь-яку інформацію від імені посадовців, високопосадовців про перерахування коштів обов'язково повинні бути з відповідними документами. Повідомлення, дзвінки та представлення потрібно завжди перевіряти, - додав Олександр Богомол. 

Начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол

Окрім того, стало відомо про ймовірне розкрадання ліків. Наразі перевіряють інформацію про надходження окремих вантажів  з Німеччини. 

На сьогодні гуманітарні вантажі, які збираються у ті місця, де ведуться бої дії, проводяться через логістичні центри міської ради або військової адміністрації. Відповідно, всі приватники будьте обережні, - зауважив начальник поліції. 

Скріншот з брифінгу ОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео