Ростислав Фук

Ще одна громада поблизу Тернополя отримала поліцейських офіцерів (відео)

Новопризначені офіцери обслуговуватимуть 15 населених пунктів з 14-тисячною громадою

До виконання своїх обов'язків приступили офіцери Байковецької територіальної громади 16 січня. Про це повідомили у відділі комунікації Національної поліції Тернопільської області.

Сьогодні поліція - це не каральний орган, - каже начальник ГУНП в Тернопільській області Олександр Богомол. - Сьогодні ми працюємо на випередження, на профілактику по всіх напрямках. Це і сімейне насилля, і наркоманія, і ігроманія та інші проблеми. Поліція повинна допомагати людям, щоб вони не занурювалися в своїх проблемах, а позбувалися їх.

Перш ніж почати виконувати свої обов'язки, офіцери громади пройшли кількамісячні курси на базі Харківського університету внутрішніх справ. Вони опанували документування правопорушень, екстрену їзду, затримання порушників та один з основних напрямків своєї діяльності - комунікацію з населенням.

Наше основне завдання - завоювати довіру населення та почати з ним співпрацювати. Ми повинні налагодити комунікацію з органами місцевого самоврядування, здійснювати з ними спільні виїзди, надання допомоги дорослим та неповнолітнім особам, протидіяти злочинам та забезпечувати публічну безпеку, - стверджує поліційний офіцер громади Сергій Зимбович.

На території Байковецької територіальної громади працюватимуть два офіцери, які перебуватимуть на зв'язку з місцевими мешканцями 24 години на добу 7 днів на тиждень.

Новопризначені офіцери обслуговуватимуть 15 населених пунктів з 14-тисячною громадою. Місцеві мешканці забезпечили нових представників своєї громади усім необхідним - купили обладнання та автомобіль.

Нагадаємо, наприкінці минулого року проєкт «Поліцейський офіцер громади» запрацював на території Білецької громади Тернопільського району.

Читайте також: На Тернопільщині розпочався відбір громад для участі в проєкті «Поліцейський офіцер громади»

Фото, відео Національної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео