Тамара Коблик

Міста Тернопільщини продовжують відмовлятися встановлювати новорічну ялинку та святкову ілюмінацію

Вже п'ять міст Тернопільщини прийняли подібне рішення

У місті Заліщики місцева влада, порадившись із мешканцями, вирішила не встановлювати новорічну ялинку та святкову ілюмінацію. Про це повідомили на сторінці Заліщицької міської ради у фейсбуці.

Загалом вже 5 міст на Тернопільщині вирішили святкувати без центральної ялинки.

Дякуємо всім, хто долучився до опитування стосовно встановлення ялинки та новорічних ілюмінацій у місті цього року. До публікації даного голосування, міська рада на чолі з головою Іваном Дроздом, були впевнені, що в умовах війни такі заходи недоречні. Однак, ми хотіли почути думку жителів громади, - йдеться у повідомленні.

Всього 595 людей залишили коментарі під публікацією, з них 27 людей проголосувало «за» встановлення ялинки і 560 людей проголосувало «проти».

Отже за результатами голосування повідомляємо, що новорічної ялинки та святкових ілюмінацій у місті Заліщики цього року встановлюватись не буде, - повідомляють у міській раді.

Подібне рішення прийняли й у Зборові. 

Встановлення ялинки з гірляндами є недоречним під час війни, у той час, як ми економимо електроенергію і зима однозначно буде важкою, – повідомили у Зборівській міській раді.

Натомість у Зборові облаштують пункти «Незламності» (це пункти обігріву і зарядки ґаджетів), а також встановлять генератори при водонапірних вежах, щоб жителі при аварійних вимкненнях світла були забезпеченні водою.

У соцмережах точаться активні суперечки про те, чи встановлювати цього року новорічну ялинку на площах міст і сіл України   

Свою думку висловив і депутат обласної ради Ярослав Дрюченко.

Як депутат Тернопільської обласної  ради, вважаю: масовим святкуванням - категоричне  НІ! - написав він. - Буде перемога над ворогом – будуть великі святкування у всіх селах та містах! А поки що – допомагаємо ЗСУ, підтримуємо тих, хто втратив дім. 

Нагадаємо, таке ж рішення прийняли у Борщеві.

 У Чорткові теж відмовилися від гучних масових святкувань на Новий рік.

Новий рік у Тернополі святкуватимуть без ялинки. Однак на Театральному майдані працюватиме Резиденція святого Миколая, а також буде влаштована Різдвяна шопка.

Ми запитали у тернополян, чи потрібна новорічна ялинка у час воєнного стану.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео