Тамара Коблик

Ще одне місто на Тернопільщині відмовилося від традиційної новорічної ялинки

Цьогоріч у Теребовлі не буде і масових святкувань та гулянь з частуванням

Теребовлянська громада нарешті визначилася -  ялинки і новорічних святкових заходів цього року не буде. Також цьогоріч не буде і масових святкувань та гулянь з частуванням. Про це повідомили у пресслужбі Теребовлянської міської ради.

Мені би дуже хотілося, щоби у Теребовлянській громаді була новорічна ялинка, якою б милувалися, передусім, діти, а також дорослі, вулиці міста сяяли святковими вогнями ілюмінації. Але в країні війна, ледь не щодня ми чуємо сигнали повітряної тривоги, хвилюємося за українців, які за один приліт ворожої ракети втратили все, що надбали роками, зустрічаємо домовини з тілами наших загиблих Героїв, сумуємо разом з їхніми родинами, оплакуємо численні жертви війни, особливо дітей, скалічені долі літніх людей, молоді та маленьких українців, яким би ще жити і жити. Тривога, сльози, сум та горе якось не асоціюються з радістю та святом, - написав міський голова Теребовлі Олег Продан.

Тому тут прийняли рішення цього року не встановлювати головної новорічної ялинки та ілюмінацій. Цьогоріч не буде і масових святкувань та гулянь з частуванням. Натомість у місті замість центральної ялинки облаштована шопка – незабутній символ Різдва.
 
Ця композиція настільки просякнута любов’ю, таїнством, родинним теплом, що краще втілення атмосфери Різдва годі й уявити. Шопка буде нам нагадувати про народження Ісуса Христа. Ми максимально маємо дбати та зберігати наші прадідівські традиції. А ще у різдвяних молитвах випросити в Бога здоров’я нашим захисникам, щоб вони повернулися живі додому, здоров’я всім своїм рідним, а також мирного неба та перемоги Україні, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ялинку не будуть встановлювати також у Заліщиках. Таке ж рішення прийняли у Борщеві. У Чорткові теж відмовилися від гучних масових святкувань на Новий рік.

Новий рік у Тернополі святкуватимуть без ялинки. Однак на Театральному майдані працюватиме Резиденція святого Миколая, а також буде облаштована Різдвяна шопка.

Днями від ялинки відмовились у Козовій.

Так само вирішили й у Шумську.  Прикрасять іграшками, які залишилися із минулих років, посаджену місцевими комунальниками лісову красуню в міському парку Монастириськ - спеціально нічого облаштовувати не будуть.

Читайте також: Чи потрібна новорічна ялинка у час воєнного стану.

Фото пресслужби Теребовлянської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео