Тамара Коблик

Що покласти в молоко, щоб воно довше не скисало: народні лайфхаки

Щоб продовжити термін придатності кип'яченого молока, є маленькі кулінарні хитрощі

У період війни люди часто замислюються над тим, як продовжити термін придатності продуктів.

Апростроф ділиться простими лайфхаками, які допоможуть уберегти молоко від скисання.

Молоко - продукт, який швидко псується, і при неправильному зберіганні швидко скисає. Запобігти цьому процесу допоможе стерилізація, тобто кип'ятіння. Оброблене таким чином молоко може зберігатися у скляній чи фарфоровій ємності до семи днів. Щоб продовжити термін придатності кип'яченого молока, є маленькі кулінарні хитрощі.

Фото: pixabay.com

Як зберегти молоко від скисання?

1. Щоб молоко довше не скисало, перед кип'ятінням додайте невелику кількість цукру.

2. Ще один простий спосіб довше зберегти молоко – при кип'ятінні додати щіпку солі.

3. Якщо при кип'ятінні в молоко додати трохи соди - воно не згорнеться і довше залишиться свіжим.

4. Дрібка солі, додана в молоко, здатна зберегти навіть нестерилізований продукт. Додайте невелику кількість солі в молоко відразу після відкриття пакета або пляшки. Зберігайте у холодильнику.

5. Зберегти молоко від скисання допоможуть листя хрону. Помістіть кілька листків у тару з молоком і воно довше залишиться свіжим.

6. Подібний ефект матимуть і листочки м'яти, опущені в молоко.

Нагадаємо, Терен писав, що приготувати їсти, якщо немає світла та газу.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео