Ще двоє мешканців області потрапили в тенета шахраїв

3bbb2d357ed8b1bdd76edda3baa8a68f-scaled-1-1030x688-1-scaled

Два факти шахрайства, пов'язаних з купівлею та продажем товарів через мережу, зареєстрували тернопільські поліцейські. Правоохоронці встановлюють обставини афер та закликають краян проявляти пильність, коли мова йде про гроші та не довіряти незнайомцям. 

Одна із потерпілих, 27-річна тернополянка, хотіла продати дитячий візок. Оголошення розмістила на одній із відомих платформ. До неї зателефонував покупець. Обговоривши умови, останній скинув тернополянці посилання, за яким вона перейшла. З’ясувалося, жінка заповнила на фішинговому сайті платіжну форму, де вказала дані своєї банківської картки і в результаті з її рахунку зняли 5200 гривень, пише Досьє 102.

У шахрайську пастку також потрапив 36-річний житель Тернопільського району. Чоловік хотів придбати через Інтернет автозапчастини. Здійснив передоплату, натомість нічого не отримав, а продавець вимкнув свій телефон.

Відомості за обома фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 ККУ.

Поліцейські дають декілька порад, як убезпечити себе від подібних випадків:

- переписку з продавцем чи покупцем ведіть виключно на веб-сайті, де здійснюєте замовлення або торгуєте. Якщо спілкуєтеся через месенджери, не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають.

- уникайте передоплати при купівлі речей. Оплачуйте товар лише після отримання, огляду та перевірки у відділенні пошти;

- не ведіться на низьку ціну товару в порівнянні з аналогами у інших продавців.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео