Віра Олександрович

Що змусило мера Тернополя Сергія Надала піти до трибуни (фото, відео)

Кілька звернень до керівництва країни затвердили депутати на сесії Тернопільської міської ради сьогодні, 7 лютого. Зокрема, обранці тернополян потурбували урядовців через додаткові платіжки за доставку газу.

Нагадаємо, розпорядження про скликання 46-ї сесії оприлюднили ще 28 лютого. Засідання розпочали о 9.15. У його порядок денний загалом внесли майже 200 питань. І серед перших - розглянули саме звернення до прем’єр-міністра Олексія Гончарука і Уряду України із вимогою заборони додаткових платіжок за доставку газу. Озвучив текст документу особисто очільник Тернополя Сергій Надал.

- Тернопільська міська рада хоче офіційно звернутися до Уряду України з вимогою скасувати дану постанову, адже за основу розрахунків взяли дані за попередній рік, - каже він. - У цьому році обсяги споживання газу є значно меншими. Фактично, люди платять за послугу, яка їм не надавалася. У Тернополі системно впроваджуються заходи з енергоефективності для економії енергоносіїв, зменшується для населення плата за теплову енергію і гарячу воду. Тож Уряд хоче цю суму економії забрати в людей у вигляді додаткової плати за транспортування газу…

Депутати
Депутати

Слово взяв і секретар міської ради Віктор Шумада, бо він впевнений, що «нинішня влада залізла кожному українцю в кишеню».

Із повним текстом звернення можна ознайомитися ТУТ. «За» врешті проголосували 32-є обранців тернополян. Оприлюднили на сесії і звернення щодо виділення коштів на забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет. Адже Тернополю у 2020-му держава, як виявилося, не додасть на вказані потреби понад 5 мільйонів гривень.

Ярмоленко
Ярмоленко

Пояснювати депутатам, чому треба підтримати вказане рішення, взялася заступниця начальника міського відділу охорони здоров’я і медичного забезпечення Ольга Ярмоленко.

- У Тернополі нині немає проблеми із забезпеченням людей інсулінами, - каже вона. – Але ця проблема може виникнути із 1 квітня аж до жовтня. Адже держава у першому кварталі дала нам 40% на вказані потреби і пообіцяла виділити гроші аж восени. Відповідно, ми маємо знайти гроші на інсулін у місцевій казні.

Це звернення врешті підтримали 33 депутати. Згодом вони перейшли до розгляду робочих питань порядку денного. зауважимо, більшість із його пунктів стосувалися земельних ділянок. Про це читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео