Віра Олександрович

Щоб врятувати цілий регіон, на Тернопільщині вимагають відремонтувати кілька місцевих доріг

Розпорядження «Про проведення 4-го пленарного засідання 2-ї сесії Тернопільської обласної ради» сьогодні, 9 липня, підписав голова найвищого представницького органу краю Михайло Головко. 

Нагадаємо, востаннє політики у конференцзалі, що на вул. Грушевського, 8, збиралися 30 червня. І те засідання було урочистим. 

По-перше, депутати планують у середу, 21 липня, розглянути електронну петицію під назвою «Капітальний ремонт доріг Борщівщини». Вона була розміщена на офіційному веб-сайті обласної ради 15 квітня 2021 року і набрала необхідних 500 підписів.

По-друге, на розгляд винесуть інші питання роботи Тернопільської обласної ради. Які саме, поки що на сайті облради чіткої інформації немає.

Отже, у тексті вказаної петиції йдеться (цитуємо): «Борщівщина має всі шанси стати туристичним магнітом для українців та іноземців, адже тут розміщенні:

- найвідоміші печери України «Кришталева» (с. Кривче), «Вертеба» (с. Більче-Золоте), «Озерна» (с. Стрілківці), «Оптимістична» (с. Королівка); - Дністровський каньйон, що є одним із семи природних чудес України із дотичними каньйонами Нічлави та Серету; - старовинні замки та культові споруди; - санаторії, відпочинкові бази та дитячі табори; - мегаліт в с. Монастирок і дендропарк у с. Гермаківка…».

Окрім того, автори петиції нагадали, що у регіоні щорічно проводять фестивалі Маланки, борщу та вишиванки тощо. При цьому асфальтобетонне покриття окремих доріг місцевого значення перебуває у вкрай незадовільному стані, що негативно впливає на:

- економічний розвиток населених пунктів і процес залучення інвестицій; - створення нових робочих місць і надходжень до місцевого бюджету; - розвиток туризму та агропромислового сектору; - отримання населенням соціальних, юридичних, банківських, освітніх та медичних послуг; - оперативне реагування екстрених служб; - функціонування громадського, службового та приватного транспорту тощо.

«Пропонується проведення комплексного капітального ремонту асфальтобетонного покриття на ділянках доріг Т-20-15 (Борщів-Заліщики), С 201601 (Нагірянка-Шупарка), С 200503 (Касперівці-Збручанське) між селами Піщатинці, Срілківці, Королівка, Юр’ямпіль, Більче-Золоте, Глубочок, Констанція, Шупарка, Устя та Іване-Пусте Чортківського району Тернопільської області», йдеться далі у петиції.

До слова, у приміщення конференцзали через карантин о 10.00 того дня традиційно допускатимуть лише депутатів і працівників виконавчого апарату облради, представників ОДА і запрошених. Допуск представників ЗМІ та інших осіб будуть здійснювати лише за умови їхньої попередньої реєстрації у виконавчому апараті облради. Відвідування громадянами є обмеженим. Натомість на засідання особисто запросили:

- голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА); - народних депутатів, обраних від Тернопільщини; - керівників правоохоронних органів краю; - Кременецького, Тернопільського, Чортківського голів районних рад; - керівників структурних підрозділів Тернопільської обласної державної адміністрації.

Окрім того, обласним управлінням охорони здоров’я, майнового комплексу обласної ради у день проведення засідання наказали забезпечити здійснення карантинних заходів.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео