Ростислав Фук

Школярка з Тернополя стала чемпіонкою України з боксу

Участь у змаганнях приймали близько 400 спортсменів

Тернопільська школярка Олександра Черевата стала чемпіонкою України з боксу серед юнаків і дівчат, які проходили днями у Черкасах. Про це повідомили у пресслужби комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Участь у змаганнях приймали близько 400 спортсменів. На ринзі зустрілися вихованці спортивних шкіл і клубів із 24-ти областей та з Києва – 299 хлопців та 79 дівчат. Хлопці змагалися у 16 вагових категоріях (від 40 до 90 кг), дівчата  – у 13 (з 34 до 70 кг). За чесністю поєдинків стежило майже пів сотні рефері. Суддівську колегію очолив голова суддівської колегії ФБУ, суддя міжнародної категорії Микола Каракулов, який працював арбітром на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні та 2016 року в Ріо-де-Жанейро.

Найсильніші з учасників турніру потраплять до збірної України та візьмуть участь у чемпіонаті Європи з боксу серед юнаків та дівчат. Він проходитиме у Словенії в серпні. Так, путівку на європейську першість виборола юна тернополянка Олександра Черевата, яка стала чемпіонкою у ваговій категорії 38 кг і виконала норматив кандидата в майстри спорту.

Олександра є вихованкою відділення боксу дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби, представляє Тернопільську обласну організацію Федерації боксу України. Тренер спортсменки Володимир Шнуровський.

Олександра Черевата

Фото комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Вибір читачів за тиждень

Відео