Віра Олександрович

Штрафів через порушення карантину у Тернополі дочекалися ресторатори і перевізники (фото)

Осадця

Посилювати карантинні заходи у Тернополі наразі не будуть. Однак і пом’якшувати правила не планують. Натомість контроль за дотриманням обмежень буде ретельнішим. 

Тобто вмовляти уже ніхто нікого не буде, а на порушників чекатиме заслужене покарання. Про це йшлося під час засідання міського оперативного Штабу із подолання надзвичайної ситуації сьогодні, 30 червня. Нагадаємо, медики у Ситуаційній кімнаті розповіли про суттєвий спад захворюваності на COVID-19 за останній тиждень.

Спершу роботу поліцейських за останній тиждень у напрямку дотримання карантинних вимог підсумував начальник Тернопільського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області Сергій Осадця.

За попередній тиждень працівники поліції склали 10 адміністративних протоколів за статтею 44-3 КУпАП, тобто щодо порушення норм карантину, уточнює він. – Негаразди виявили у 6-ти ресторанах і барах, а також у 4-х магазинах. За минулі вихідні наші працівники склали ще 8 подібних протоколів.

За словами поліцейського, у вихідні в Тернополі відновив роботу нічний клуб «Пульс», що діє у приміщенні колишнього закладу «Бомба». І там поліцейські зауважили порушення усіх можливих норм, а відтак – попросили членів Штабу добре подумати, чи взагалі варто дозволяти у Тернополі працювати подібним закладам.

Оскільки у клубі не дотримувалися карантинних обмежень, поліцейські зафіксували низку порушень і склали на відповідальну особу адмінпротокол, додає Сергій Осадця. – До речі, спільні групи представників контролюючих служб уже довели свою ефективність. Радив би і надалі працювати у цьому напрямку. 

Що цікаво, у власників закладів громадського харчування і відпочинку часто виникали питання щодо вимог під час танців. Мовляв, забезпечити дистанцію у таких випадках – неможливо. Правоохоронцям довелося нагадувати текст постанови Кабміну – «колективні зібрання в Україні заборонені». Тож навіть під час танців, на думку правоохоронців, має бути дотримана дистанція і обмеження кількості учасників.

Усі мають бути в однакових умовах, каже міський голова Сергій Надал. – Чому одні чітко дотримуються вимог, а інші – їх порушують? Якщо є вимога про карантинний режим, то він має бути у всіх! 

Гавришків
Гавришків

У міському управлінні Держпродспоживслужби зараз – чимало проблем, адже захворів їхній працівник, а тому його колеги мусять бути на самоізоляції. Втім, начальник цієї контролюючої структури Іван Гавришків запевнив: решта фахівців роблять усе, що можуть.

– Наші працівники обійшли буквально всі магазини, салони краси і перукарні, – каже він. – Їхнім власникам або керівникам роздали «під підпис» інформаційні аркуші із переліком вимог, які вони повинні чітко виконувати. Всіх принагідно попередили про штрафи у разі виявлення порушень.  

Наразі Івану Гавришківу зробили зауваження через те, що тернополяни нарікають на існування стихійних ринків. Нагадаємо, відповідальність за них насамперед лежить на адміністрації торговиць. Тому саме їм слід очікувати «репресій».

Шевчук
Шевчук

– Від 17 червня у Тернополі посилили контроль за дотриманням карантинних вимог щодо перевезення пасажирів у громадському транспорті, – додає начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук. – Упродовж минулого тижня мобільні групи, які проводили перевірки, склали 10 адміністративних матеріалів. Зокрема, три факти порушень зафіксували на маршруті №18. Там помітили і перевищення кількості пасажирів, і відсутність у водіїв засобів індивідуального захисту. Негаразди були зафіксовані і на маршруті №22.

На винних склали адміністративні протоколи  за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». Відразу 2 таких пакети документів оформили також на приміські маршрути, що курсують у напрямку Кременецького району і с. Байківці. Ще один подібний протокол виписали місцевому підприємцю.

– Патрульна поліція і надалі буде здійснювати контроль за дотриманням карантинних вимог не лише у громадському транспорту, а й на об’єктах торгівлі і в закладах громадського харчування, – запевняє поліцейський. – Тобто ми працюємо у звичному режимі. 

Дідич
Дідич

Щоб дати раду ситуації, у Тернополі вирішили заборонили після 22 години роботу усіх підприємств у сфері оптової і роздрібної торгівлі, а також побутового обслуговування. Виняток зробили лише для аптек, АЗС і продуктових магазинів (останнім, зокрема, дозволили працювати до 23:00 – прим.). Це рішення стосується і закладів громадського харчування, у тому числі – кафе, готелів, барів, клубів, пабів, дискотек та інших розважальних закладів.

Фото – з трансляції засідання Штабу на сторінці Сергія Надала у соціальній мережі «Фейсбук» 

Вибір читачів за тиждень

Відео