Віра Олександрович

Штрафів на 12,4 млн грн вже нарахували жителям Тернопільщини

штрафи

Торгівля з порушеннями на Тернопільщині призвела до штрафів. Загалом їх уже нарахували на суму 12,4 млн грн.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Упродовж 10-ти місяців працівники управління контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДПС у Тернопільській області провели 248 перевірок суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю алкоголем, цигарками і пальним, - звітують у податковій. - До порушників застосували фінансові санкції на суму 12,4 млн грн.

Загалом встановили 293 порушення норм законодавства, що регулює виробництва й обіг спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та пального.

- Зокрема, виявили 66 фактів торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, - кажуть податківці. - Крім того, зафіксували 42 факти роздрібної торгівлі тютюновими виробами із полиць самообслуговування. Мали місце 38 випадків необладнання та відсутність реєстрації рівнемірів-лічильників та витратомірів-лічильників пального, неподання звітності про залишки пального тощо.

Тож упродовж року вже анулювали 284 ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкоголем. Ще 207 ліцензій скасували на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. Загалом зараз бізнес нашого краю використовує 4631 ліцензію на реалізацію алкоголю і тютюну.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео