Віра Олександрович

Штрафів у разі несплати за надані послуги жителям Тернопільщини не нараховуватимуть

Також надання комунальних послуг у разі несплати чи оплати не в повному обсязі споживачам наразі припиняти не будуть.

Про це повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної держадміністрації. Мовляв, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про заборону нарахування та стягнення штрафів/пені за несвоєчасну або неповну оплату послуг житлово-комунального господарства (ЖКГ) населенням.

- Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар з оплати комунальних послуг, - каже міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов. - Отже, уряд прийняв рішення заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за ЖКГ-послуги.

Попри те, що відключати комунальні послуги за несплату не будуть, міністр все ж попросив українців за можливості оплачувати їхні послуги. Окрім того, він наголосив на тому, що комунальні служби зараз працюють в посиленому режимі, щоб забезпечити жителів країни необхідним.

До слова, тернопільські комунальники просили всіх вчасно вносити показники і запевнили, що працюють у звичному режимі. Окрім того, у місті здійснюють необхідні земляні роботи. Про це докладно можна дізнаватися ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео