Олеся Поліщук

Сім’я хворого на СМА хлопчика з Тернопільщини поділилася з іншими зібраними грішми

20200203_gaf_u39_185 copy

Батьки Арсена Бориса, який виграв першого червня виграв ін’єкцію для лікування спінальної м’язової атрофії, поділилася з іншими зібраними грішми.

- Отримавши свою ін’єкцію, у Арсенка були певні побічні дії, тому перші тижні вся наша увага була присвячена здоров'ю сина. Вернувшись додому, ми почали вести переговори із батьками діток, яким ми готові були допомогти. Вибір цей надзвичайно важкий. Тому що, насправді, всіх діток дуже шкода, і якщо була б можливість ми допомогли б усім, але на жаль, - написала мама хлопчика у фейсбуці.

Вони передали 17 000 000 грн. сімꞌї Єгора Кудрявського.

- Чому Єгор? Тому що збір Єгорка мав найвищий відсоток на час коли ми повернулись додому від суми, яку їм виставила клініка (із знижкою). І сьогодні на їхній сторінці ми бачимо слова, на які вони чекали цілих 11 місяців «ЗБІР ЗАКРИТО!», - йдеться у дописі.

Також 5 750 000 передали ще одному хлопчику, який бореться із такою ж хворобою, - Максимові Антонишину.

- Були запитання: «Чому так довго?» Це дуже важкий і багатокомпонентний процес. Із батьками діток ми співпрацюємо давно (Єгора раніше, Максимка трішки пізніше), ми багато проговорюємо, і стараємося дійти до спільної думки, як зробити, щоб було краще. Були запитання: «Чому на фондах, якщо були в дописах зазначені карточки?». Даю відповідь: велика частина коштів збиралась закордоном в США ввести їх в Україну практично не можливо, тому вони допоможуть дитинці з України там, частина збиралась на фонді у Польщі, як нам пояснили, що ці кошти ми можемо використати, але в Польщі, на реабілітацію, оплатити там ортопедію. Кошти на Україні ми також перераховували на фонд, тому що перед тим, як виграли ін'єкцію ми планували робити її закордоном, і з карточки фізичної особи таку суму майже нереально перевести, це повинна бути юридична особа. Тому більша частина українських коштів також на фонді, - пояснила жінка.

Про наступні свої кроки сім’я Борисів обіцяє інформувати на сторінках у соціальних мережах.

Нагадаємо, що батьки Максима Антонишина з Тернопільщини, який хворіє на СМА, продовжують збір коштів на його лікування.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео