Віра Олександрович

Скільки грошей отримав найбагатший чоловік у Тернополі, розповіли податківці

Мільйонер

На Тернопільщині – 21 мільйонер! Саме такий результат дали три місяці деклараційної кампанії, що досі триває у нашому краї.

Як повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) в області, у порівнянні з минулим роком кількість мільйонерів зросла на 5 осіб. Задекларована ними сума доходу склала 132,6 млн грн.

- Найбільше жителів, які задекларували доходи понад мільйон гривень, – у Тернополі, - уточнюють у податковій. - Двоє мільйонерів виявилося на Теребовлянщині, по одному – на Бучаччині і Чортківщині.

Основними джерелами збагачення тернопільських мільйонерів торік були спадщина чи дарування, а також продаж нерухомості та рухомого майна.

- Про це заявили по п’ять жителів краю, - пояснюють податківці. - Троє осіб отримали доходи, що перевищили мільйон гривень, від здачі у найм майна. Двоє стали мільйонерами, оскільки отримали інвестиційні прибутки, а один – іноземні доходи. Ще п’ятеро громадян задекларували інші доходи.

Тепер мільйонери мають додатково сплатити 1 млн 529,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) і 275,3 тис. грн військового збору.

- Найбільше доведеться внести жителю обласного центру, який задекларував 2,6 млн грн доходу, - стверджують у податковій. - Він сплатить 473,1 тис. грн ПДФО і 39,4 тис. грн військового збору.

Нагадаємо, відповідно до змін, запроваджених Законом від 17.03.2020 р. №533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)», термін декларування громадянами своїх доходів продовжили.

- Так, громадяни і фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, для яких встановили строки подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи до травня, тепер мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 1 липня 2020 року, - кажуть податківці. - Тобто останній день подання декларації – 30 червня.

До слова, податкові зобов’язання, визначені у таких деклараціях, мають бути сплачені до 1 жовтня 2020 р.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео