Орест Сарматський

Скільки коштує гектар землі в Україні? (Агроновини)

1701 (Copy)

Напередодні відкриття ринку землі в Україні найбільш актуальним є питання вартості ділянок.

Скільки буде коштувати гектар землі, розповів інвестор та громадський діяч Іван Мірошніченко під час конференції GRAIN UKRAINE 2021, яка проходить в Одесі 4 – 5 червня. SEEDS є офіційним медіапартнером заходу.

За словами фахівця, ціна землі буде формуватися з трьох складових:

* Перша складова, як і для будь-якого бізнесу, — це прибутковість. Тобто, середня прибутковість з кожного гектара ділянки. Ці цифри відомі і вони будуть збільшуватись, оскільки зростає вартість аграрної продукції. Для формування ціни варто врахувати прибутковість за кілька років.

Для землі оцінка прибутковості за 10 років – це нормально. У США оцінка землі йде за 30+ років. В Україні на хорошому чорноземі будуть платити за 7-8 років по 200-300 доларів. Таким чином, вартість гектара становитиме більш ніж 2 тис. доларів — зазначають експерти.

* Друга складова – коефіцієнт капіталізації.

* Третій елемент – специфіка конкретної ділянки: де вона розташована, чи можливий там видобуток корисних копалин та ін.

- Протягом перших двох років після відкриття ринку земля в зоні з неризикованим землеробством, з якісними ґрунтами буде вартувати від 2,5 тис. доларів за гектар, — вважає інвестор.

Джерело: seeds.org.ua

 

В Україні вперше створили рослинний стейк — GreenBeefSteak

Європейсько-український бренд «Green Go» (GG) представив сенсаційну новинку на ринку рослинної продукції — стейк GreenBeefSteak.

Інноваційна розробка унікальна не тільки для українського споживача, а й для всього світу, адже альтернатив справжньому цільному шматку м'яса — майже не існує.

Про це Kurkul.com повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що паралельно із запуском виробництва рослинного стейка, компанією GreenGo (GG), вже налагоджено виробництво бургерних котлет GreenFish, GreenBeef та фаршу GreenFarsh, які за властивостями не поступаються закордонним аналогам, при цьому продукти мають кращу ціну.

- Багато років наша команда працювала в бізнесі харчових інгредієнтів. Ми вивчали властивості різноманітних продуктів та окремих компонентів задля їх вдалого поєднання. Так ми обирали найкращих постачальників сировини, а далі проводилося безліч лабораторних та промислових відпрацювань і лише після цього той чи інший інгредієнт затверджувався до використання. Тож технологія та ноу-хау рецепт приготування рослинного стейка — це перш за все тисячі годин плідної роботи над продуктом — розповів Юрій Кушнір, СЕО та співзасновник компанії GreenGo (GG).

GreenBeefSteak дуже схожий на яловичину, проте при його виробництві жодна тварина не постраждала. Виробникам вдалося досягти натуральної «мармуровості«, що робить рослинний продукт подібним преміальним стейкам тваринного походження.

Унікальний стейк вже скоро можна буде спробувати в меню обраних ресторанів по всій Україні, вартість якого, вагою близько 160 г, буде на рівні преміальних видів яловичини.

Вибір читачів за тиждень

Відео