Орест Сарматський

Скільки сала та м’яса їдять українці? (Агроновини)

0701 (Copy)

Лише за останні п’ять років українці скоротили обсяги споживання сала на третину. 

Зараз у середньому громадяни з’їдають по 2,1 кілограма сала на рік. Середнє ж споживання м’яса, згідно з прогнозами, цього року становитиме 45,5 кг.

Ці показники помітно нижчі, ніж середньоєвропейські, оскільки середньорічне споживання м’яса в ЄС становить 67,6 кілограма. У той час, як у європейських країнах обсяги вживання м’ясопродуктів через піклування про довкілля та здоров’я протягом останнього десятиліття переважно скорочуються, в Україні протягом останніх років вони зростали.

Так, у 2017 році українці в середньому купували 44,5 кілограма м’яса на рік, а у 2020 році – вже 46,8 кілограма, повідомляють аналітики Meat-Inform. Утім цього року в Україні споживання дещо скоротиться – до 45,5 кілограма.

Споживання сала скоротилось з 2,6 кілограма на рік у 2017 до 2,1 кілограма у 2020. Цього року обсяги вживання сала мають залишитися на рівні показників 2020.

Джерело: www.seeds.org.ua

Штучні яйця з рослин створили в Ізраїлі

Вирощування штучного м’яса в лабораторіях та виготовлення його рослинних аналогів у світі є вже звичною практикою.

Навіть в Україні є стартапи, які створюють рослинні котлети. Що ж до інших веганських замінників продуктів тваринництва, то вибір не такий великий, утім альтернативи з’являються. Так, наприклад, нещодавно ізраїльський стартап YO-Egg презентував рослинне яйце, повідомляє SEEDS.

Штучне яйце за текстурою та виглядом дуже схоже на справжнє. Продукт можна смажити. Жовток, як і в традиційному яйці, має оболонку та тримає форму. Це винахід стартапу і його зараз патентують.

Яйце, виготовлене з рослинних інгредієнтів, не містить холестерину.

Спочатку YO-Egg з’явиться на ринку Ізраїлю, а пізніше його можуть спробувати споживачі з Великобританії та ЄС.

Джерело: www.seeds.org.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео