Юля Вітюк

Смачні та запашні: у Настасові частуватимуть гостей «Зимової казки» пампухами (фото, відео)

IMG_8752

Новорічно-різдвяні свята — час затишку і тепла, чарівної атмосфери, подарунків та дива від Святого Миколая, на яке чекають малі і дорослі. Зустрітись із Чудотворцем та відчути радість торжества можна завітавши у Настасів, де діятиме святкова локація «Зимова казка». А ще тут частуватимуть запашними пампушками від місцевих господинь, серед них пані Ольга, яка і розповіла, що саме додаватимуть у смаколик. 

- Ми всіх запрошуємо почастувати нашими гостинцями, а особливо пампушками, вони з різними начинками: з маком, повидлом, вишнею, згущиком, цукерками. Їх готуємо з любов’ю та молитвою, в них вкладають господині всю свою душу ,— розповідає Ольга Кураш, місцева господиня.

IMG_8747
IMG_8747

Готують пампушки за старовинним рецептом, як це робили наші бабусі — на кухні, що топиться дровами. Гості зможуть не тільки побачити процес приготування, а й перенестися у минуле, познайомитися з побутом родин того часу.  Адже в цій традиційній української хаті початку ХХ століття особлива колоритна атмосфера: вишиті рушники на стінах, ікони, дитяча «люлька» та інші автентичні речі тодішньої оселі. 

IMG_8749
IMG_8749

- Жодні свята - різдвяні, чи інші не обходяться без цих смаколиків, тому що це така давня традиція, спомин нашого дитинства, ми занурюємося у дитячі роки, коли ласуємо тими пампушками, — ділиться пані Оля. 

IMG_8746
IMG_8746

Також гостей новорічно-різдвяного дійства частуватимуть гарячими сезонними напоями та різними гостинцями, адже діятиме святковий ярмарок.

IMG_8748
IMG_8748

IMG_8751
IMG_8751

Запис на зустріч з Миколаєм за номером: 380670001912

[embed]https://youtu.be/r3iKkcRe8fQ[/embed]

Відео Романа Луциківа

Вибір читачів за тиждень

Відео