Ростислав Фук

«Смілива гривня»: Нацбанк України оголосив збір монет для підтримки ЗСУ

Акція триватиме до 30 листопада

Благодійну акцію зі збору монет «Смілива гривня» започаткував Національний банк України.. Це ініціатива, яка має на меті об’єднати зусилля українців та зібрати кошти для допомоги силам оборони України. Про це повідомили на сторінці Тернопільської обласної військової адміністрації.

Акція триватиме до 30 листопада. Минулого року учасники акції зібрали майже 5 млн грн у вигляді монет. Збір тривав протягом трьох місяців, з 1 серпня до 31 жовтня 2022 року, по всій Україні. Зібрані кошти перерахували на спеціальний рахунок у Національному банку України, створений для потреб оборони України. Від початку повномасштабної війни на цей рахунок переказано понад 28,9 мільярда гривень.

У межах акції «Смілива гривня» можна здавати монети, що перебувають в обігу. Це розмінні монети 10 та 50 копійок, а також обігові монети номіналами 1, 2, 5 та 10 гривень. Також у межах акції приймаються банкноти. Монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок в межах акції не приймаються.

Щоб долучитися до акції, зберіть монети і принесіть їх у найближче відділення одного з банків-партнерів акції: «ПриватБанк», «Ощадбанк», «ПУМБ» та перекажіть кошти на спеціальний рахунок, відкритий у Національному банку України для збору коштів на потреби ЗСУ. Перелік відділень за посиланням: https://promo.bank.gov.ua/brave-hryvnia/#rahunok

Читайте також: В Україні ще можна поміняти монети номіналами 1, 2, 5 та 25 копійок

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео