Олеся Поліщук

Сьогодні наймолодшому Герою Небесної Сотні мало б виповнитися 25 років

f2d8f368f375d161

На Збаражчині вшанували пам’ять Назара Войтовича. Сьогодні б йому виповнилося 25 років. Його згадували у спільній молитві, а також поклали квіти на могилу.

Про це «Суспільному» повідомила головна спеціалістка відділу Міністерства у справах ветеранів України в Тернопільській області Христина Феціца.

af6f3abc3931142b
af6f3abc3931142b

Нагадаємо, Назар Войтович народився 2 червня 1996, в селі Травневе. Закінчив Травненську ЗОШ І-ІІ ступенів. Навчався на третьому курсі відділення дизайну Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу, був єдиною дитиною в сім'ї. Назар Войтович поїхав до Києва вночі 19 лютого, а вже наступного дня під час протистоянь на Майдані хлопця вбили з вогнепальної зброї. Похований у селі Травневе. За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції Гідності нагороджений орденом «Золота Зірка» (21 листопада 2014, посмертно).

Школу в Травневому, де вчився Назарій, перейменували на його честь. Також у 2015-му в школі відкрили музей пам'яті Героя. Тут його картини, фотографії, також атрибути з київського Майдану. Створювали музей батько Назарія, друзі, родичі, працівники школи.

Фото з сайту «Суспільного»

Вибір читачів за тиждень

Відео