Віра Олександрович

Спецпідрозділ з Тернопільщини відбув 19 ротацій на сході України

фантому 6 років_лого

Уже 6-ту річницю з дня створення сьогодні, 1 лютого, відзначає спецпідрозділ податкової міліції у зоні бойових дій – «Фантом». За цей час співробітники з Тернопільщини здійснили 19 ротацій на схід України.

Про це повідомили у Відділі пресслужби Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

Нагадаємо, керівництво держави рівно 6 років тому прийнято рішення про участь податкової міліції у проведенні антитерористичної операції (АТО) на території Донецької та Луганської областей. Із цією метою у складі тодішньої Державної фіскальної служби був створили спеціальний підрозділ податкової міліції, який згодом отримав назву «Фантом».

- За цей час відбулося 19 ротацій спецпідрозділу, - кажуть у податковій. - Службу у ньому пройшли близько 50-ти співробітників податкової міліції Тернопільщини. 

Наші податкові міліціонери пліч-о-пліч із військовослужбовцями Збройних сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, представниками інших силових і правоохоронних органів, самовіддано виконували свій службовий обов’язок на лінії зіткнення у складі мобільних груп, на контрольних пунктах в’їзду/виїзду, перешкоджаючи незаконному переміщенню товарно-матеріальних цінностей, готівки, що використовуються для фінансування терористичної діяльності, беруть учaсть у резонансних зaтримaннях, запобігають проникненню на контрольовану територію учасників незаконних збройних формувань, виявляють схрони зі зброєю та боєприпасами.

- Представники податкової міліції Тернопільщини гідно представляють наш регіон у зоні бойових дій, - наголошують у податковій. – Аж 19 працівників відзначені державними нагородами, багатьом вручили відомчі відзнаки і відзнаки командувачів АТО та Операції об’єднаних сил, керівників Донецької та Луганської військово-цивільних адміністрацій, а також громадських організацій.

До слова, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт №4090, який встановлює терміни ліквідації податкової міліції. «За» документ проголосували 259 нардепів. Утім, фахівці продовжують працювати у правовому полі. Розділ «Податкова міліція» виключать з моменту прийняття відповідного закону про створення нового органу, а його - ще немає. Натомість Конституцією України передбачено безперервність владних інститутів. 

Фото надане Відділом пресслужби ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео