Співпраця влади та бізнесу: як на Тернопільщині розвивають економіку

263407165_1328313267615306_2805810396544632855_n (Copy)

Цього тижня голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь в III Форумі індустріальних парків, де виступив спікером панельної дискусії «Рестарт індустріальних парків в Україні. Чи стане 2022 рік переломним?».

Форум проходить у столиці України.

Під час форуму, обласний голова розповів, як будучи депутатом ініціював ряд рішень, які б стимулювали залучення інвестицій у державу. На прикладі країн Європи, які запровадили в себе політику економічного націоналізму розповів, які можливості можуть з’явитися в Україні і в Тернопільській області зокрема.

- Керівництво держави має створювати умови для ефективного функціонування індустріальних парків. Як мінімум, на років 10 потрібно скасувати податок на прибуток, мито на ввезення імпортного обладнання тощо. Україна має бути конкурентно-спроможною на світовому ринку, тому завдання керівництва держави та влади на місцях - налагодження сприятливого бізнес-клімату, - розповів голова облради.

Михайло Головко також додав, що сьогодні Тернопільська обласна рада співпрацює з бізнесом, допомагає в облаштуванні інфраструктури підприємствам, які залучають інвестиції, сплачують добросовісно податки та створюють нові робочі місця для краян. В області 10 громад уже виділили землю під будівництво індустріальних парків.

Окрім цього, днями раніше, голова облради зустрівся з головою Ради резервістів Сухопутних військ Збройних Сил України Іваном Тимочком. Під час зустрічі обговорили питання територіальної оборони, служби в резерві та сприяння Тернопільської обласної ради у розвитку цього напрямку.

Фото з дописів

Вибір читачів за тиждень

Відео