Орест Сарматський

Спортсмен з Тернопільщини: сил поки що немає, але хочеться ще поборотися за Кубок світу

Український біатлоніст поділився думками про підсумки Олімпіади в Пекіні.

Вночі 21 лютого збірна України з біатлону повернулася додому з Олімпійських ігор в Пекіні.

Після такої складної дороги капітан чоловічої збірної, тернополянин Дмитро Підручний підбив для XSPORT.ua підсумки Олімпійських ігор, проаналізував результати гонок, а також розповів про те, чи є у нього сили на заключний триместр Кубку – світу.

- Дмитре, як пройшла дорога з Пекіна, як себе почуваєш?

- Переліт був довгим, дорога непроста, летіли трьома літаками. Зараз втомлений і хочеться скоріше дістатися додому, відпочити від дороги, і від змагань. Психологічно і фізично потрібно набратися сил, щоб відпрацювати завершення сезону.

- На церемонію закриття Олімпіади не було бажання піти?

- В принципі у нас навіть не стояло такого питання, ми давно знали, що за день до церемонії вилітаємо, тому про це навіть не думали.

- Як ти оціниш свій виступ на головному старті чотириріччя?

- Не люблю ставити якісь конкретні оцінки, були хороші гонки, де ми нав'язували боротьбу, тому не можу сказати, що були якісь провали. Виступили ми на своєму хорошому рівні.

- Чи вдалося вийти на пік форми?

- Фізичний стан був досить хороший, можна було боротися, тому я задоволений. Але в Китаї були специфічні умови, можливо, через це не всі гонки вдалося добре пробігти. Але якщо говорити про те, чи вийшли ми на пік форми - думаю так. Під час Олімпіади у мене був пік форми по ходу поточного сезону.

- Якщо порівнювати Ігри в Пекіні з попередніми в Пхьончхані - залишилися схожі враження? 

- Не сказав би, тому що в Пхьончхані результатів зовсім не було, навіть якихось позитивних посилів до них. Тут же, в Пекіні, в кожній гонці були шанси. Так, в естафеті дещо не вийшло, ми заходили на штрафні кола, але і в індивідуалці, і в спринті я боровся і показав непогані результати.

- А якщо говорити про погодні умови? 

- Так, погода, як і чотири роки тому була досить морозна, але ми прилетіли в Пекін заздалегідь, акліматизувалися, і в якійсь мірі звикли до неї. Звичайно, свої корективи вона вносила, але вже як є.

- Чи залишилися сили на заключну частину сезону?

- Після такої дороги сил поки що немає, але бажання доопрацювати сезон є, хочеться поборотися за хороші позиції на Кубку світу.

Зазначимо, що наступний етап Кубку світу в фінському Контіолахті стартує вже 3 березня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео