Ростислав Фук

Спортсмени з Тернопільщини вибороли дві медалі на змаганнях у США

Змагання відбувалися з 11 до 22 січня у Лейк-Плесіді

Із шести медалей, які завоювала збірна України на Всесвітній зимовій універсіаді у США, дві здобули представники Тернопільщини Віталій Гребенюк, Дмитро Мазурчук та Дмитро Грущак. Про це повідомили на сторінці Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської обласної військової адміністрації.

Змагання відбувалися з 11 до 22 січня у Лейк-Плесіді. Цьогоріч там зібралися півтори тисячі найкращих спортсменів-студентів з 43 країн і 540 університетів, щоб розіграти 86 комплектів нагород у 12 видах спорту.

Україна була представлена у восьми з них: біатлон, гірськолижний спорт, лижне двоборство, лижні гонки, сноубординг, фігурне катання, хокей і шорт-трек. У складі команди було 60 спортсменів з 22 вишів (20 українських і 2 закордонні – у США та Польщі). Результат збірної – 1 золота, 1 срібна і 4 бронзові медалі.

Відтак, у скарбничці нашої збірної шість медалей:

  • золото: Михайло Харук, Національний університет фізичного виховання і спорту України, сноубординг, гранд слалом;
  • срібло: Дмитро Грущак, Сумський державний університет, біатлон;
  • бронза: Степан Кінаш (Харківська державна академія фізичної культури) і Юлія Городна (Чернігівський інститут інформації, бізнесу і права), біатлон;
  • бронза: Віталій Гребенюк (Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка) і Дмитро Мазурчук (Львівський державний університет фізичної культури імені Івана Боберського), лижне двоборство;
  • бронза: Михайло Харук, Національний університет фізичного виховання і спорту України, сноубординг, слалом;
  • бронза: Надія Гапатин, Ужгородський Національний Університет, сноубординг, слалом.

Дмитро Мазурчук і Віталій Гребенюк стали бронзовими призерами у командних змаганнях з лижного двоборства. Їхня медаль стала першою в історії у цьому виді спорту для України на Універсіадах. Заявку на успіх хлопці зробили вже на трампліні, виконавши стрибки відповідно на 86,5 і 86 метрів.

До слова, Дмитро Мазурчук та Віталій Гребенюк є випускниками Тернопільської обласної ДЮСШ із зимових видів спорту. На даний час Дмитро є учнем Тернопільської обласної ШВСМ, а Віталій представляє ДЦОП із зимових видів спорту (перший тренер спортсменів, тренер-викладач школи Василь Стрільчук).

Біатлоніст Дмитро Грущак фінішував другим у гонці переслідування на 12,5 км. Стартувавши з сьомої позиції, Грущак завдяки влучній стрільбі і швидкому ходу вирвався в лідери. В результаті в українського спортсмена – срібло.

Цю медаль хочеться присвятити всім тим українцям, які не здаються. Від військових до тих людей, які намагаються якось допомогти, які спонсорують усі ці збори на дрони чи тому подібне, навіть на ті ж теплі шкарпетки на зиму. Всім дякую, – розповів Дмитро Грущак.

Фото з допису Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОВА

Вибір читачів за тиждень

Відео