Тамара Коблик

Спортсменка з Тернопільщини представлятиме Україну на Чемпіонаті світу з легкої атлетики

Тетяна Когут – співробітниця управління поліції охорони в Тернопільській області та майстер спорту з легкої атлетики

Членкиня фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», співробітниця управління поліції охорони в Тернопільській області Тетяна Когут візьме участь у Чемпіонаті світі з легкої атлетики серед юніорів. Змагання відбудуться з 2 по 7 серпня у Колумбії. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Тетяна –  майстер спорту з легкої атлетики. Професійно займатися  бігом дівчина почала з 13 років. Після перемоги у шкільних змаганнях, вирішила записатися у секцію легкої атлетики в дитячо-юнацькій спортивній школі рідного міста Бережани. Через рік зайняла четверте місце на Чемпіонаті України серед спортсменів своєї вікової категорії.

Я трохи тоді засмутилася від такого результату, але це стало ще більшим поштовхом до розвитку своїх вмінь та досягнення нових вершин. Мій тренер Володимир Дуда тоді мене дуже підтримав і подарував магніт з надписом: все буде, але не відразу, - ділиться спогадами спортсменка.

Щоденні тренування, посилена робота над собою і наступного року Тетяна уже здобула таку бажану перемогу на Чемпіонаті України з легкої атлетики. Згодом дівчину відібрали у молодіжну збірну України для участі у міжнародних змаганнях, де вона посіла друге місце. У 2020 році Тетяна готувалася до Чемпіонату Європи серед юніорів, проте через коронавірус змагання скасували.

Цього року Тетяна стартувала вдало: здобула Кубок України  з легкої атлетики серед дорослих та пройшла відбір на Чемпіонат світу. 2 липня вона успішно здала кваліфікаційний норматив у італійському місті Бергамо –  перемогла у забігу на дистанції 3000 метрів з перешкодами. Дівчина показала результат на 17 секунд кращий від нормативу, який було встановлено для майбутніх учасників чемпіонату.

Наразі спортсменка інтенсивно готується до юніорського чемпіонату в Колумбії. Тренується двічі на день по 2,5 години.

Спорт дисциплінує, виробляє наполегливість, впевненість у собі та мотивує до нових здобутків. Ні для кого не секрет, що мрія кожного спортсмена – це Олімпійські ігри. Це і моя ціль теж. Як усе буде — покаже час. Я буду продовжувати тренуватися, працювати і мріяти,- розповідає дівчина.

Фото Національної поліції

Вибір читачів за тиждень

Відео