Спортивний огляд тижня: тернополян активно привчають займатися спортом

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

Минулий тиждень відзначився не тільки численними перемогами, а й аматорськими змаганнями, на меті яких - привчити тернополян до занять спортом. 

Волейбол

У стартовому турі жіночої Суперліги з волейболу тернополянки двічі обіграли чернігівський «Університет-ШВСМ». В обох зустрічах «Галичанка» перемогла з однаковим рахунком 3:0.

Баскетбол

Контрольний матч між БК «Тернопіль-ТНЕУ» та івано-франківською «Говерлою» відбувся 20 вересня у спортивному залі економічного університету. Поєдинок завершився переконливою перемогою тернополян з рахунком 83:67.

Шашки-64

Особистий чемпіонат Тернопільської області з шашок-64 присвятили Дню фізкультури та спорту. Переможцями та призерами змагань в своїх нозологіях з інвалідністю стали:

серед спортсменів з порушеннями слуху (чоловіки):

І - місце - Карагодін Сергій

ІІ - місце - Хомяк Назар

ІІІ -місце - Паньків Ростислав

серед спортсменів з порушеннями слуху (жінки):

І - місце - Харчук Лариса

ІІ - місце - Бадран Ольга

ІІІ - місце - Лях Єлизавета

серед спортсменів з ураженням опорно рухового апарату (чоловіки):

І - місце - Кушнір Степан

ІІ -місце - Пронозюк Руслан

ІІІ -місце Невожай Анатолій

серед спортсменів з ураженням опорно рухового апарату (жініки):

І - місце - Хримко Маряна

ІІ - місце - Фасолько Софія

ІІІ - місце - Петрук Ольга

серед спортсменів з порушеннями зору (чоловіки):

І -місце - Яськів Петро

ІІ -місце - Горобець Василь

ІІІ -місце - Воробець Віталій

серед спортсменів з порушеннями зору (жінки):

І -місце - Островська Юлія

ІІ- місце - Ковалик Зоряна

ІІІ-місце - Корбецька Марія

Біатлон

Чемпіонат Тернпільської області з літнього біатлону відбувся у Підгородньому. У підскумку чемпіонами у своїх вікових категоріях стали: Давид Драбик, Богдана Походалова, Назарій Парадовський, Діана Смолій, Тетяна Тарасюк, Степан Матляк, Катерина Дідич та Ірина Тарасюк.

Греко-римська боротьба

Мiжнapодний туpнip з гpеко-pимcької боpотьби «MEMORIAL FRANTISKA CERVINA» був дуже уcпiшним для гpеко-pимcьких боpцiв Тернополя – cпоpтcмени пpивезли додому медaлi piзних piвнiв.

Сеpед кадетів 2002-2003 років народження.

Вaговa кaтегоpiя 48 кілограмів

Олекcaндp Шевчук – 1 місце (ЗОШ №21, 11-A клac).

Вaговa кaтегоpiя 60 кілограмів

Едуapд Cтpiльчук - 1 місце (cтудент ТНЕУ);

Володимиp Войтович - 2 місце (cтудент коледжу ТНЕУ).

Вaговa кaтегоpiя 92 кілограмів

Влaдиcлaв Поливко - 2 місце (ЗОШ №6, 11-ЛФ клac).

cеpед молодших юнаків 2004-2006 років народження.

Вaговa кaтегоpiя 41 кілограм

Дмитpо Мiлов - 2 місце (ЗОШ №23, 7-В клac);

Юpiй Paдик - 3 місце (Великобеpезовицькa ЗОШ, 8-A клac).

Вaговa кaтегоpiя 44 кілограми

Володимиp Томбоштейн - 3 місце (ЗОШ №23, 7-В клac).

Вaговa кaтегоpiя 48 кілограмів

Iлля Пaвлович -1 місце (ЗОШ №16, 9-Б клac);

Aнaтолiй Пacнaк - 2 місце (ЗОШ №12, 9-Б клac).

Вaговa кaтегоpiя 52 кілограмів

Мaкcим Paдик - 2 місце (Великобеpезовицькa ЗОШ, 8-A клac).

Apcен Товмacян - 3 місце.

Бокс

У Тернополі в спортивному залі  відбулася матчева зустріч «Тернопіль  – Хмельницький». Участь брали вихованці відділення боксу тренерів-викладачів з  КУТОР «Тернопільська обласна ДЮСШ з літніх видів спорту» Руслана та Анатолія  Фірманів. У  своїх вікових групах переможцями стали: Зaхaр  Фірмaн (32 кг), Артем  Сорочан (36 кг), Андрій Пиндус (40 кг), Маркіян  Собчак (45 кг), Артур  Гримак (48 кг), Артур  Довгошия (60 кг).

Легка атлетика

Чотири медалі здобули легкоатлети нашої області на чемпіонаті України серед ДЮСШ та СДЮШОР серед юнаків 2002 р. н. та молодших, який нещодавно відбувся в Кропивницькому. Чемпіонкою України в штовханні ядра серед дівчат стала Валентина Павлів з Бучацької ДЮСШ (тренери Іван Чуба та Микола Головацький). З результатом 13,50 м наша спортсменка зуміла випередити більш титулованих суперниць, які вже мають досвід навіть міжнародних змагань.

«Олімпійське лелеченя»

26 вересня 2019 року на території Лановецького міського стадіону відбулися змагання районного етапу Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей та юнацтва «Олімпійське лелеченя».

Армреслінг

Кременчанин, учень багаторазового Чемпіона світу та Європи Андрія Пушкаря Ігор Пасєка здобув перемогу на престижних змаганнях з армреслінгу. Нещодавно в Шеньчжені (Китай) відбувся професійний турнір D1 China Open, який і став материнським майданчиком для другого етапу Топ-8.

Спартакіада ФСТ «Колос»

З 19 по 22 вересня 2019 року команда Великогаївської об’єднаної територіальної громади взяла участь у всеукраїнській спартакіаді ФСТ «Колос» серед об’єднаних громад, яка проходила у селищі Ворохта.

Наші спортсмени виступали у таких видах спорту як волейбол, настільний теніс серед жінок і чоловіків, шахи, шашки та гирьового спорту. Наші волейболісти вибороли 8 підсумкове місце, в настільному тенісі  задовільнилися  - 16, в шахах – 20, в шашках – 10 і найкраще серед у сіх виступив Мирослав Бучинський у гирьовому спорті, який зі 165 балами зайняв ІІІ підсумкове місце.  В  загальному заліку наша команда зупинилася на 16 місці в Україні.

Пауерліфтинг

Нещодавно у Харкові завершився чемпіонат України з класичного пауерліфтингу. Марія Полянська, яка представляла Тернопільщину у своїй ваговій категорії, здобула перемогу. Також під час чемпіонату вона встановила рекорд України за сумою трьох вправ з результатом 270 кг та рекорд України зі станової тяги (132,5 кг).

Ігор Мельник підняв 185 кг- штангу, що принесло йому золото у дисципліні «жим штанги лежачи». На змаганнях він встановив четвертий абсолютний рекорд України та Європи WPAU у своїй ваговій категорії піднявши штангу на біцепс вагою 88 кг.

Кубок зі спортивного туризму

Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді організував змагання серед освітян Тернопілля. Цьогорічний ХLІХ (49) Кубок зі спортивного туризму з видів пішохідний, велосипедний, водний серед працівників освіти і науки Тернопільщини присвячений Міжнародному дню миру.

«Challenge Fest»

24 вересня на подвір’ї школи № 3 у Тернополі відбувся Всеукраїнський спортивний  фестиваль «Challenge Fest». Змагання проходили серед учнів практично усіх навчальних закладів. Організаторами заходу виступили директор Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення Галина Федорович та начальник Тернопільського обласного відділення комітету фізичного виховання і спорту Міністерства освіти і науки України Олександр Бірюков.

Футбол

З 23 по 27 вересня у Калуші (Івано-Франківська область) проходив чемпіонат України серед дівчат (WU-13). Збірна Тернопільської області зайняла восьме підсумкове місце серед 16 команд-учасниць (футболістки 2006-2007 р.н.).

24 вересня відбулися два півфінальних поєдинки кубка міста Тернополя. За їх результатами у вирішальному матчі кубка зустрінуться команди «Педуніверситет» та «Автоцентр-88».

24 вересня у Тернополі відбувся футбольний турнір серед священників УГКЦ. Близько 100 отців зі всієї України, які в минулому чи тепер активно займаються спортом та грали у футбол, змагалися за кубок імені блаженного священномученика Омеляна Ковча. Володарем кубка імена блаженного священномученика Омеляна Ковча стала команда зі Стрия.

25 вересня «Агронива» (Заводське) – «Нива» (Теребовля) – 1:2. Голи: Тарас Гром’як (6), ЮрійЗаставецький (55, з пен.), Григорій Баранець (68).

25 вересня «Збруч-Агробізнес» (Підволочиськ) – «Агрон-ОТГ» (В. Гаї) – 1:2. Голи: Тарас Червонецький (34), Андрій Донець (41), Ян Ковалевський (58).

25 вересня «Кристал» (Чортків) – ФК «Бережани» – 1:0. Гол: Бугно Ігор Петро Іванкіо (33, з пен.).

28 вересня відбувся пропущений поєдинок 12-го туру чемпіонату Тернопільської області серед ветеранів 2019 року. У Копичинцях «Медобори» з Гусятинського району перемогли ФК «Гаї Шевченківські» (Байковецька ОТГ) – 3:1 і вийшли на друге місце турнірної таблиці.

29 вересня ФК «Скалат-ОТГ» – «Колос» (Зборів) – 1:7. Голи: Віталій Колісник (64) – Володимир Федун (16, а/г), Андрій Блакита (22, 77), Роман Бардокін (24, 71), Сергій Комар (40), Андрій Романішин (50).

29 вересня ФК «Козова» – «Поділля» (Васильківці) – 1:0. Гол: Тарас Судомир (31).

29 вересня «Галичина» (Мушкатівка) – «Панорама» (Млинівці) – 2:0. Голи: Тарас Кузик (48), Дмитро Завойський (51, з пен.).

29 вересня «Бастіон-1427» (Горішня Вигнанка) – ФК «Вишнівець» – 1:3. Голи: Анатолій Миронюк (46) – Микола Когут (1), Олександр Томич (80), Дмитро Галадей (90+5).

29 вересня «Скала-Айва» (Скала-Подільська) – «Нива» (Підгайці) – 3:0. Голи: Владислав Тимощук (37), Олег Зубик (42), Володимир Подлецький (47, а/г).

29 вересня «Вся Україна – Колос» (Бучач) – «Зоря» (Хоростків) – 1:0. Гол: Іван Пласконос (45+2).

Одне очко на дві команди здобули 29 вересня команди з Тернопільщини в аматорському чемпіонаті України. При чому, обидва представники нашої області – теребовлянська «Нива» та великогаївський «Агрон» свої матчі проводили на домашніх аренах.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео