Спортивний огляд тижня: тернопільські футболісти серед переможців на Чемпіонаті світу

Sport-goroda-Yzyum-2-1-1-2-1-1-2-1-1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1-1

Тернопільські спортсмени не перестають радувати вболівальників. Цього разу на міжнародній арені відзначилися молоді футболісти. 

Фехтування

Тернополянка Олена Кривицька на чемпіонаті світу з фехтування посіла третю сходинку.

Пауерліфтинг

У Львові у виставкому центрі «Південний-EXPO» відбувся чемпіонат України з пауерліфтингу серед чоловіків та жінок. Переможним виступом відзначилась на турнірі тернопільська атлетка, майстер спорту України з пауерліфтингу Марія Полянська. У ваговій категорії 47 кг серед жінок Марія зайняла перше місце в сумі, перше місце в присіданні зі штангою, перше місце в становій тязі та друге місце в жимі лежачи.

Шахи

На Тернопільщині відбувся Всеукраїнський шаховий турнір. Переможець турніру – Олег Будніков (Київ) отримав  нагороду у розмірі 10 тисяч гривень. Друге місце зайняв майстер спорту Ігор Вилханюк з Житомира, третє – Петро Голубка, який у 2017 році ставав чемпіоном України серед чоловіків, з Івано-Франківська.

Греко-римська боротьба

У румунському місті Тімісоара завершився ІІ етап Центрально-Європейської Ліги з греко-римської боротьби для школярів. Збірна Мукачево-Тернопіль, у складі якої виступали вихованці ДЮСШ з греко-римської боротьби міста Тернополя, стала переможцем у двох з трьох проведених командних зустрічей.

Веслування

Тернополянка Тетяна Єднак на чемпіонаті Європи у байдарці-четвірці посіла четверте місце на дистанції 500 м. У одномісній байдарці на дистанції 200 м Тетяна Єднак фінішувала п'ятою.

Стрибки у воду

13-річний тернополянин Олексій Середа кваліфікувався на Олімпійські ігри-2020. Хлопець посів сьому сходинку в півфіналі Чемпіонату світу з водних видів спорту.

Богатирські багатоборства

Відкриті змагання з богатирського багатоборства відбулись у селі Яблунів на Тернопільщині. Провели ці цікаві та видовищні випробування Копичинецька міська ОТГ та Тернопільський обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» серед спортсменів ОТГ Гусятинського району та змагання серед команд дітей віком 14-16 років села Яблунів.

Марафон

Священик Тернопільсько-Зборівської архиєпархії подолав 80-кілометровий марафон.

Олімпійське літо

«Олімпійське літо» подарувало свято в дитячому оздоровчому закладі «Ромашка» на Тернопільщині.

Футбол

Підгайчанин Іван Шкварло у складі збірної України на Чемпіонаті світу з футболу серед гравців з ураженням опорно-рухового апарату посів третю сходинку.

Футбольна команда Тернопільського педагогічного університету отримала нову форму в якій виступатиме на чемпіонаті Європи серед студентських команд, що триватиме протягом декількох днів у Мадриді, Іспанія.

17 липня «Агронива» провела перший літній спаринг проти ФК «Тернопіль-ТНПУ» і поступилася супернику з рахунком – 2:3.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео