Віра Олександрович

Справу бойовика так званої «ЛНР» розслідують правоохоронці з Тернопільщини

СБУ

Колишнього бойовика «ЛНР» викрили на Луганщині. Розслідування у цій кримінальній справі здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області під процесуальним керівництвом прокуратури Тернопілля.

Виявилося, чоловік розчарувався в ідеології терористів і повернувся у рідне місто – на контрольовану урядом України територію.

Посвідчення
Посвідчення

Під час розслідування, за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, слідчі СБУ встановили: житель Луганщини у лютому 2015 р. через територію Російської Федерації виїхав до тимчасово окупованого Алчевська. Там він добровільно вступив до лав незаконного збройного формування терористів так званого «Окремого козачого батальйону ім. Єрмака». Після нетривалого навчання правилам поводження зі стрілецькою зброєю його разом з іншими бойовиками відправили у Перевальський район для здійснення паспортного контролю на блокпості. Згодом бойовика перевели у Первомайськ, де він виконував обов’язки зв’язківця, забезпечуючи телефонний зв'язок між блокпостами і штабом терористичного угруповання «Брянка СССР».

Проте вже у липні 2015 р., усвідомивши реальний стан справ на тимчасово окупованих територіях та істинні мотиви терористів, чоловік покинув свій підрозділ і повернувся додому. Він приховував від усіх своє минуле, намагаючись вести розмірене життя. Відсутність у рідному місті терміном у понад пів року пояснював тим, що підробляв на сезонних роботах у Росії.

Наразі колишньому бойовику повідомили про підозру в участі у терористичній організації. Нагадаємо, за це передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео