Віра Олександрович

Спроба №2: якщо гроші не розділять, вибори на Тернопільщині можуть не відбутися (відео)

Сесія1

Депутати Тернопільської обласної ради планують продовжити роботу завтра, 25 вересня. Відповідне розпорядження підписав очільник краю Віктор Овчарук. 

Ба більше, він навіть зробив відеозаяву – спеціальне запрошення для обранців Тернопільщини, адже частина із них ігнорувала попереднє засідання – 23 вересня.

Нагадаємо, зміни до бюджету-2020 і кошти на проведення виборів – першочергові питання, які мали обговорити депутати на 7-му сесійному засіданні. Але через відсутність у залі голови обласної держадміністрації Володимира Труша і його підлеглих, а також небажання голосувати у частини депутатів ухвалити важливі рішення у середу не вдалося. Тим не менше, йшлося про гроші на зарплати членам виборчих комісій і власне організацію виборчого процесу.

Сесія2
Сесія2

Отже, депутати з усієї Тернопільщини повинні зібратися о 10 годині завтра, 25 вересня. Їх чекатимуть у приміщенні конференцзали обласної ради, що на вулиці Грушевського, 8.

На засідання, до речі, знову запросили: голову і заступників голови Тернопільської обласної держадміністрації (ОДА), народних депутатів України, обраних від Тернопілля, керівників управлінь правоохоронних органів краю, голів районних рад, Бережанського, Кременецького, Тернопільського, Чортківського міських голів, голів районних держадміністрацій, а також - керівників структурних підрозділів Тернопільської ОДА. Окрім того, у залі очікують присутності керівників комунальних підприємств, які не отримали фінансування. Запросили і очільника місцевого управління Пенсійного фонду.

Чи вдасться депутатам спроба №2 розділити державну субвенцію на проведення виборів 25 жовтня? Варіантів може бути лише два: депутати «впираються» і не голосують за це питання принципово (і цим зривають вибори – прим.) або враховують значення свого вчинку і таки розподіляють субвенцію. Як не дивно, в обох випадках виграє… Володимир Труш. Тим паче, він уже отримав додаткові аргументи із Києва.

Чому? По-перше, він не поступиться своїми вимогами до облради і далі буде наполягати на судах, зокрема, щодо питань про внесення змін до кошторису-2020, ухвалених раніше. По-друге, він продемонструє показну впливовість, адже частині депутатів доведеться поступитися своїми принципами і не вимагати обов’язкового звіту ОДА з бюджетного питання. Нагадаємо, побачити голову ОДА біля трибуни вимагали саме перед ухваленням рішення про прийняття і розподіл «виборчої» субвенції.

Як усе складеться на ділі, «Терен» повідомить уже завтра, 25 вересня. Наш кореспондент стежитиме за ходом пленарного засідання.

Фото з трансляції на сайті облради 

Вибір читачів за тиждень

Відео